Ο απολογισμός έργου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για το 2020

8:37 π.μ. - Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
08:10 π.μ. - Δευ, 19/37/2020
Image: Ο απολογισμός έργου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για το 2020

Συνολικά ο Σύλλογος διέθεσε μέχρι σήμερα 35.697,53 ευρώ το 2020 για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, χωρίς τις προσφορές σε εθελοντική εργασία ή δωρεάν τεχνική υποστήριξη ή υλικά

Αγαπητά μέλη και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες, μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα, θεωρούμε αναγκαίο να ενημερώσουμε για τη συμβολή του Συλλόγου μας προς το Νοσοκομείο και να καταθέσουμε τον μέχρι σήμερα απολογισμό για το έτος 2020. Η μέχρι σήμερα θέση μας ήταν να συνεπικουρούμε για το επόμενο βήμα και την αναβάθμιση και όχι για συντηρήσεις και κτιριακά, που πρέπει να είναι υποχρέωση του κράτους. Παρ όλα αυτά, έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις, ανάγκασαν το Σύλλογό μας να προστρέξει και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε με τη διαβεβαίωση, ότι όσον αφορά εξοπλισμό θα έχουμε την υποστήριξη του κράτους, ενώ δεν μπορούμε να έχουμε την αντίστοιχη υποστήριξη στις ανάγκες εγκατάστασης του αξονικού τομογράφου και άλλες απαιτούμενες κτιριακές τροποποιήσεις. Συμβάλαμε λοιπόν, πάντα μετά από υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων του Νοσοκομείου σε διάφορους τομείς και καταθέτουμε τον απολογισμό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τηρούμενα αρχεία

Παραδώσαμε: Πενήντα (50) φόρμες 3Μ με κυκλοφορία αέρα , δύο οξύμετρα, δύο θερμόμετρα μετώπου , αλουμινοκατασκευές στην αίθουσα απομόνωσης των ασθενών, τριάντα (36) μάσκες κλειστού τύπου , 50 γυαλιά προστασίας, δέκα φύλλα μελαμίνες και δύο ταινίες περιθωρίου , οκτώ (8) σώματα καλοριφέρ ,τρεις καθρέπτες, 25 μάσκες ζελατίνης με 3D εκτύπωση, δύο νιπτήρες, μία ντουζιέρα, τρία κλιματιστικά , 110 ασπίδες προστασίας προσώπου (95 για το νοσοκομείο και 15 για το ΕΚΑΒ) και εκατό (100) απλές μάσκες.

Επίσης με ενέργειες του Συλλόγου διατέθηκαν εθελοντές και ιδιώτες τεχνικοί ή επιχειρηματίες να συνδράμουν δωρεάν στις παρεμβάσεις που γίνονται και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Από το ραδιομαραθώνιο μέσω του Συλλόγου στις 7 Απριλίου συγκεντρώθηκε τελικά το ποσό των 45.470 ευρώ.

Ακόμη στο Νοσοκομείο προσφέρθηκαν τα παρακάτω: Α) Δύο δοχεία μεγάλα φέτα και 40 γιαούρτια από τον κ. ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ, Β) Νερά και αναψυκτικά αξίας 380 ευρώ από τα αναψυκτικά Νικολαράκη, Γ) 100 μάσκες από τον πρώην Δήμαρχο ΣήφηΑναστασάκη και 25 κλούβες πατάτες.

Εξόφληση των αλουμινοκατασκευών (αντικατάσταση ή συντήρηση) στην Καρδιολογική και Χειρουργική Κλινική, με το ποσό των 3008 ευρώ.

Έγινε αντικατάσταση οκτώ (8) παραθύρων και μιας πόρτας στα μαγειρεία του Νοσοκομείου με συνολικό κόστος 1400 ευρώ.

Για την αγορά 8 σωμάτων καλοριφέρ και τη μεταφορά τους 380 ευρώ

Για καθρέπτες 200 ευρώ και 95 ευρώ για 25 μάσκες ζελατίνης

Πεντακόσια (500) ευρώ για ενίσχυση στο ραδιομαραθώνιο για το Γηροκομείο.

Για την μετακίνηση του ΕΚΑΒ στο δυτικό χώρο παρκινγκ των γιατρών, αποφασίστηκε ομόφωνα να συμβάλλουμε με την αγορά των σιδήρων και πλεγμάτων. Την εργασία των καλουπωμάτων ανέλαβε δωρεάν ο εργολάβος Μανώλης Καστρινάκης. Σημαντική ήταν η προσφορά της μάντρας των κ. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ προσφέροντας δωρεάν πλέγματα και σίδερα. Επίσης το μπετόν για τη βάση του οικίσκου καλύφθηκε κατά το ήμισυ από τη ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ προσφέροντας τον ένα πύραυλο δωρεάν. Επίσης αποφασίστηκε να καλυφθεί από το Σύλλογο το ποσό των 4526 ευρώ συν ΦΠΑ, για τις επί πλέον ανάγκες του οικίσκου του ΕΚΑΒ. (3 κλιματιστικά 12000BTU, 1 στέγαστρο, 1 παράθυρο).

Πήραμε από το Μόναχο της Γερμανίας 25 αμαξίδια και ισάριθμες καρέκλες. Εμείς καλύψαμε όλα τα έξοδα μεταφοράς.

Συμβάλαμε ακόμη για την πληρωμή της «ΛΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΠΕΤΟΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» ,για το μπετόν στη βάση στο χώρο μετακίνησης του ΕΚΑΒ και στην είσοδο του νοσοκομείου, με το ποσό των χιλίων διακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ και εξήντα λεπτών (1258,60).

Έτσι για τη μεταστέγαση του ΕΚΑΒ συμβάλαμε με το ποσό των 5.784 ευρώ χωρίς τις προσφορές τεχνικών ή επιχειρηματιώνκαι εθελοντικές εργασίες.

Επίσης συμβάλαμε στην προσπάθεια για αγορά απινιδωτή στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού με το ποσό των εκατό (100) ευρώ .

Για την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου , τα υλικά που απαιτούνται δόθηκαν από το Δήμο και θα πληρωθούν υδραυλικές και λοιπές εργασίες με το ποσό των 6572 ευρώ. Επίσης συμβάλαμε με το ποσό των 2759 ευρώ για την αγορά υλικών και μεταφορά τους, για τις σωληνώσεις του αξονικού τομογράφου.

Επίσης αποφασίσαμε να αναλάβουμε το εργατικό κόστος για τα καλουπώματα του χώρου εγκατάστασης του αξονικού τομογράφου .

Διατέθηκαν επίσης για την προετοιμασία του χώρου εγκατάστασης του αξονικού τομογράφου 4.500 ευρώ για υλικά από τον κ. Μαλλιωτάκη , που προσέφερε υλικά δωρεάν αξίας 1000 ευρώ. Δηλαδή μέχρι σήμερα για τον αξονικό έχουν διατεθεί από το Σύλλογό μας 11.072 ευρώ , χωρίς τις προσφορές τεχνικών ή επιχειρηματιών και εθελοντικές εργασίες. Πρόθεση του Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι να μην υπερβούμε για άλλες κτιριακές τροποποιήσεις το ποσό των 20.000 ευρώ (δηλαδή άλλες περίπου 9000 ευρώ) για να παραμείνει στο ταμείο ένα μικρό ποσό για τυχόν έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Συνολικά ο Σύλλογος διέθεσε μέχρι σήμερα 35.697,53 ευρώ το 2020 για το Νοσοκομείο μας, χωρίς τις προσφορές σε εθελοντική εργασία ή δωρεάν τεχνική υποστήριξη ή υλικά.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο που υποστηρίζει τις προσπάθειες μας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε κάθε προσφορά προς τον Σύλλογο μας να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την υπόσχεση ότι κάθε απαιτούμενος εξοπλισμός θα παρέχεται από το κράτος δεν την βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να υλοποιείται εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Ζητούμε από την Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον σκοπό αυτό και να απαιτήσει με ολοκληρωμένες μελέτες τη συμβολή της Πολιτείας και στον τομέα των συντηρήσεων και των κτιριακών επεκτάσεων και τροποποιήσεων.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνουμε ξανά ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μαζί μπορούμε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε εκεί , όπου ο κρατικός μηχανισμός ή οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες εμποδίζουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του. Ως Σύλλογος ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των στόχων μας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ, ΠΟΠΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ,ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΑΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΦΑΚΗΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΗΣ.

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΜΗΛΑΚΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΫΣΑΝΙΔΟΥ. ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΓΕΛΑΚΗ (Αναπληρωματικό μέλος).

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Ανδρέας Μαμαντόπουλος 

Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Κανάκης