Ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει - Δραματικές σκηνές στο νεκροτομείο

9:06 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
09:07 μ.μ. - Πέμ, 26/06/2018
Image: Ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει - Δραματικές σκηνές στο νεκροτομείο

Αυξάνεται δραματικά ο τραγικός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την ανατολική Αττική

Αυξάνεται δραματικά ο τραγικός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την ανατολική Αττική, με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς να φτάνουν τους 84, καθώς το μεσημέρι κατέληξε, ακόμη ένας άνδρας 73 ετών, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΚΑΤ, ενώ λίγο πριν τις 15.00 εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα στο Μάτι.
 
Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως και αύριο (Παρασκευή 27 Ιουλίου), από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.
Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα. Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε, ότι στις οικίες, οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν προς το παρόν οι περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος. «Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», πρόσθεσε η κ.Μαλλίρη.
 
Σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ekriti.gr, νοσηλευόμενοι σε κρεβάτια ΜΕΘ, εξακολουθούν να παραμένουν 11 εγκαυματίες-τραυματίες σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Άλλοι 46 εγκαυματίες παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ στα Νοσοκομεία Παίδων εξακολουθούν να παρακολουθούνται από τους θεράποντες γιατρούς τέσσερα παιδιά.
 
Δραματικές σκηνές στο νεκροτομείο
 
Οι διαδικασίες αναγνώρισης των θυμάτων κυλούν με αργούς ρυθμούς, καθώς κι εδώ παρατηρούνται προβλήματα στον συντονισμό που εντείνουν την ταλαιπωρία και πολλαπλασιάζουν την αγωνία των συγγενών. Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί, όπου μεταβαίνουν δεκάδες συγγενείς αγνοουμένων αλλά και θυμάτων, για να δώσουν DNA, καθώς τα περισσότερα θύματα της φωτιάς έχουν απανθρακωθεί και δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση.
Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει επίσημη αναφορά από τις Αρχές για τονακριβή αριθμό των αγνοουμένων, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 100...