Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Μαρίνας στους Καλογέρους Ιεράπετρας.

2:04 μ.μ. - Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021
02:07 μ.μ. - Σάβ, 17/04/2021
Image: Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Μαρίνας στους Καλογέρους Ιεράπετρας.

Με αναφορά στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού το κήρυγμα του Σεβασμιότατου

Το εσπέρας της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της αθληφόρου και θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στους Καλογέρους Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο της Αγίας και τα διαχρονικά μηνύματα της πίστεως, της καρτερίας, της υπομονής, της ανδρείας και της υπεράσπισης της χριστιανικής ηθικής που μεταδίδει στους σύγχρονους πιστούς. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μία φορά στην πανδημία του κορονοϊού και την σύγχυση που διακατέχει ορισμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι αρεσκόμενοι σε συνωμοσιολογίες μπερδεύουν την ομολογία της πίστεως με την ανάγκη εμβολιασμού όλων μας, ως μόνο και αναγκαίο μέτρο αυτή την ώρα από τους ειδικούς επιστήμονες και την παγκόσμια ιατρική κοινότητα για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού και των επικίνδυνων μεταλλάξεών του. «Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εμείς τα μεγαλοποιούμε και τα συγχέουμε. Ας επιδείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς ιατρούς. Άλλο η ομολογία των Αγίων μαρτύρων απέναντι σε άθεους και ειδωλολάτρες επάρχους και αυτοκράτορες και άλλο η σύγχρονη πανδημία και η ανάγκη εμβολιασμού.

Έχομε γίνει όλοι ‘ειδικοί επιστήμονες λοιμοξιολόγοι’. Δεν μάς ζητάει κανείς να αλλαξοπιστήσουμε, δεν μας ζητάει κανείς να αρνηθούμε τον Χριστό. Ο εμβολιασμός είναι πράξη υπέρτατης χριστιανικής αγάπης και έμπρακτης πίστης και εφαρμογής στην ευαγγελική διδασκαλία. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε ανοσία και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις διάφορες ανυπόστατες θεωρίες και ας επιδείξουμε την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα ως πιστοί χριστιανοί αλλά και ως πολίτες που ζούμε σε ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος. Ας αφήσουμε τις θεωρίες και ας κοιτάξουμε τι γίνεται γύρω μας στα Νοσοκομεία και πόσοι συνάνθρωποι μας ασθένησαν και νοσηλεύονται, πόσοι έφυγαν από κοντά μας λόγω του κορονοϊού», κατέληξε ο Σεβ.