Ο Αύγουστος έφερε αυξημένη τουριστική κίνηση και πληρότητες στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας

12:55 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023
12:08 μ.μ. - Πέμ, 10/55/2023
Image: Ο Αύγουστος έφερε αυξημένη τουριστική  κίνηση και πληρότητες στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας

Ο Γ. Χατζάκης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και ΝΑ Κρήτης μιλά στον Ηχώ 99,8

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η τουριστική κίνηση στην Ιεράπετρα είναι αυξημένη, με τα ξενοδοχεία της περιοχής να παρουσιάζουν πληρότητα, σύμφωνα με τον κ. Γ. Χατζάκη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και ΝΑ Κρήτης. Όπως τόνισε σε γενικές γραμμές και περίπου μέχρι τα  τέλη του Αυγούστου η πληρότητα είναι στο 100% στις περισσότερες των περιπτώσεων και δύσκολα θα βρει κάποιος τουριστικό κατάλυμα για να μείνει. Οι επισκέπτες είναι κυρίως από την Κεντρική Ευρώπη, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Πολωνία  χωρίς να σημαίνει ότι δεν έρχονται στον τόπο μας επισκέπτες και από άλλες χώρες.  Σε καλά για την εποχή επίπεδα και ο εσωτερικός τουρισμός. Με  πολλούς επισκέπτες να αξιοποιούν τα εισιτήρια του κοινωνικού τουρισμού, με την Ιεράπετρα να βρίσκεται  στις επιλογές τους. Γενικότερα πάντως η χρονιά  είχε ιδιαιτερότητες με μειωμένη κίνηση στην έναρξη και  την κατάσταση να βελτιώνεται σταδιακά. Ένα από τα χαρακτηριστικά της σαιζόν είναι ότι υπάρχει οικονομική δυσχέρεια και αυτό φαίνεται από τις περικοπές στα έξοδα αλλά και στις ημέρες των διακοπών. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλη την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα.

Ο κ. Χατζάκης στάθηκε στη συνέχεια στην ανάγκη να βελτιωθούν κάποια πράγματα στον δήμο που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό όπως να γίνουν επισκέψιμα  το Σπίτι του Ναπολέοντα και το Φρούριο Καλέ. Για να επισημάνει ακόμη ότι ο τρόπος λειτουργίας της νήσου Χρυσής και οι περιορισμοί που εφαρμόζονται από πέρυσι έχουν επηρεάσει την επισκεψιμότητα στην Ιεράπετρα που «έχασε» επισκέπτες που ήθελαν να έρθουν στην πόλη, τον δήμο, συνδυάζοντας μια κρουαζιέρα στη Χρυσή.

Ευχήθηκε τέλος καλή συνέχεια για το υπόλοιπο της σαιζόν και εκτίμησε ότι το πρόσημο τελικά θα είναι θετικό εάν δεν προκύψουν έκτακτα γεγονότα. Προέτρεψε τέλος όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο του τουρισμού να εργάζονται με επαγγελματισμό, παρέχοντας σωστές υπηρεσίες  στους πελάτες τους.