Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

3:46 μ.μ. - Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022
03:03 μ.μ. - Τρί, 08/46/2022
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Θ. Καλαντζάκη

Η 8η Μαρτίου έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ το 1977 ως η «Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας» και στόχος της είναι κυρίως να μας υπενθυμίσει ότι η γυναίκα πρέπει σε όλους τους τομείς να έχει ίσα δικαιώματα με τους άντρες. 

Δεν αρκεί όμως η ύπαρξη αυτής της «υπενθύμισης» τη συγκεκριμένη ημέρα. Αντιθέτως, καθένας από εμάς είτε άντρας είτε γυναίκα θα πρέπει να αλλάξει παλαιές νοοτροπίες με τις οποίες πιθανόν έχει γαλουχηθεί και στην πράξη να «αγωνιστεί», ώστε να επικρατήσει η «ισότητα».

Ως Δημοτική Αρχή και ως Δήμος Ιεράπετρας προσπαθούμε διευκολύνουμε τις γυναίκες  στους πολλαπλούς ρόλους που έχουν αναλάβει βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους. Με τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους παιδικούς σταθμούς, τις υποστηρικτικές δομές του «Βοήθεια στο σπίτι», ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου κ.α. βρισκόμαστε  κοντά στη γυναίκα και τη στηρίζουμε έμπρακτα. Παράλληλα, ενισχύουμε και προωθούμε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη γυναικεία καταξίωση στην τοπική κοινωνία. Οφείλουμε να κάνουμε, όμως, πολλά ακόμη.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες του Δήμου μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου!

                                                                                                                    Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

                                                                                                                     Θεοδόσης Καλαντζάκης