Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για την παγκόσμια ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

12:54 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021
12:11 μ.μ. - Παρ, 26/54/2021
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για την παγκόσμια ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Ο Δήμος Ιεράπετρας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο προσπαθεί μέσα από τις υποστηρικτικές δομές του και τις κοινωνικές του δράσεις να βρίσκεται κοντά σε όλες τις γυναίκες που έχουν ανάγκη

Το 1999 η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, αναδεικνύοντας το παγκόσμιο φαινόμενο της έμφυλης βίας, η οποία δε γνωρίζει ηλικία, τάξη, μορφωτικό επίπεδο ή φυλή. Μπορεί να συμβεί στην κάθε γυναίκα.

Και δυστυχώς τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Οι 13 Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα το 2021 και η δραματική αύξηση των φαινομένων της ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο της πανδημίας συνθέτουν ένα άκρως δυσοίωνο σκηνικό.

Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς. Είναι ευθύνη όλων μας να πούμε ΟΧΙ σε κάθε μορφή κακοποίησης των γυναικών είτε σωματική, είτε ψυχολογική, είτε λεκτική, είτε οικονομική.

Ο Δήμος Ιεράπετρας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο προσπαθεί μέσα από τις υποστηρικτικές δομές του και τις κοινωνικές του δράσεις να βρίσκεται κοντά σε όλες τις γυναίκες που έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας να αποτρέψει πιθανά περιστατικά βίας.

Ως Δήμαρχος Ιεράπετρας απευθύνομαι σε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά. Τις καλώ να πάψουν να σιωπούν. Η άσκηση βίας είναι έγκλημα, τιμωρείται σύμφωνα με τον Νόμο και η καταπολέμησή της μας αφορά όλους.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσης Καλαντζάκης