Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στις Μάλες με τους εργαζόμενους του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι"

7:33 π.μ. - Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021
07:04 π.μ. - Τετ, 28/33/2021
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στις Μάλες με τους εργαζόμενους του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι"

Στηρίζουμε έμπρακτα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Στην κοινότητα Μαλών βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης μαζί με την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κα Μαρία Σακαδάκη. Συναντήθηκε τόσο με την Πρόεδρο της Κοινότητας, κα Μαρία Βολυράκη, όσο και με την Υπεύθυνη του Προγράμματος ΒΣΠ Μαλών, Κοινωνική Λειτουργό, κα. Εμμανουέλα Περάκη, εργαζόμενους και πολίτες οι οποίοι και τους ενημέρωσαν για την πολύτιμη προσφορά του Προγράμματος στους ωφελούμενους της Κοινότητας.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρει πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα κατ’ οίκον (ενεσοθεραπεία, αιμοληψίες, αγορά φαρμάκων κ.α), ατομική και κοινωνική στήριξη (ατομικές συνεδρίες και διαμεσολάβηση σε υπηρεσίες ώστε να λάβουν οι εξυπηρετούμενοι τα επιδόματα και τις παροχές που δικαιούνται) και τέλος υπηρεσίες οικογενειακού βοηθού (πληρωμή λογαριασμών, καθαριότητα οικίας, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης κτλ).

Συνολικά, στον Δήμο Ιεράπετρας εξυπηρετούνται περίπου 400 άτομα, ενώ ειδικά το πρόγραμμα ΒΣΠ της περιοχής των Μαλών προσφέρει τις υπηρεσίες του την τρέχουσα περίοδο σε 104 άτομα.

hxonews

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Για εμάς η σωματική και ψυχική υγεία των συμπολιτών μας είναι προτεραιότητα. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής μας την κοινωνική πρόνοια, την αλληλεγγύη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών μας υλοποιώντας προγράμματα και δράσεις κοινωνικής στήριξης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους εργαζόμενους του Προγράμματος, με μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, εν μέσω πανδημίας, προσφέρουν εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες. Η συμβολή του προγράμματος είναι αποφασιστικής σημασίας για τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα για τα ηλικιωμένα άτομα, τα άτομα με αναπηρίες και τα μη επαρκώς εξυπηρετούμενα.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κα. Σακαδάκη και όλους τους εργαζόμενους του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» για το σπουδαίο έργο που επιτελούν λειτουργώντας με ζήλο και με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, καθώς και όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την στήριξη που προσφέρουν».