Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα του ΒΟΑΚ

1:45 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021
01:04 μ.μ. - Παρ, 02/45/2021
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα του ΒΟΑΚ

Με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το θέμα του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου και να ενημερώσει τον Υφυπουργό για την ένσταση που έχει κατατεθεί τόσο από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας, όσο και από τους κατοίκους της Κοινότητας Καβουσίου, για την προσβολή της απόφασης έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων που αφορά τη χάραξη του τμήματος Καβούσι – Αυχένας Αγκαθιάς, διεκδικώντας τη συμβολή του Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα που επηρεάζουν την υλοποίηση του έργου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Το θέμα του ΒΟΑΚ είναι μείζονος σημασίας για όλο τον νομό Λασιθίου. Ένα απαραίτητο έργο το οποίο στηρίζει την ανάπτυξη όχι μόνο της Ιεράπετρας αλλά και όλου του νομού, γι΄ αυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη επίσπευσης και ολοκλήρωσης όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίησή του.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την απόλυτη κατανόησή του και με ενημέρωσε ότι σε επίπεδο Λασιθίου σε πολύ καλό στάδιο ωρίμανσης είναι τα τμήματα της παράκαμψης της Παχειάς Άμμου και το Καλό Χωριό - Γέφυρα Φρουζή, όπου έχει ήδη προεγκριθεί η διάθεση πίστωσης για την ανάθεση εκπόνησης των οριστικών μελετών, ούτως ώστε μαζί με το τμήμα Καβούσι - Σητεία να ενταχθεί η υλοποίησή τους στο ΕΣΠΑ 2021-2027».

Έπειτα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος, ο κ. Κεφαλογιάννης αναμένεται να επισκεφτεί σύντομα την Ιεράπετρα για να ενημερώσει από κοντά τους δημότες για την πορεία και την εξέλιξη των ανωτέρω έργων.