Ο Δήμαρχος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενισχύσεις των αγροτών & την υπ. απόφαση κατασκευής θερμοκηπίων

11:48 π.μ. - Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Παρ, 02/48/2021
Image: Ο Δήμαρχος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενισχύσεις των αγροτών & την υπ. απόφαση κατασκευής θερμοκηπίων

Επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Στρατάκο

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην υπουργική απόφαση με αρ. 2243/333582 του Δεκεμβρίου που καθορίζει νέες απαιτήσεις και διαδικασίες για τη λειτουργία των θερμοκηπίων και για την αδειοδότηση και κατασκευή νέων θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Τέθηκε επίσης το θέμα της ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της παραχώρησης των οικοπέδων του ΕΘΙΑΓΕ στον Δήμο Ιεράπετρας.

Ο κ. Καλαντζάκης αναφερόμενος στη συνάντηση σχολίασε: «Είχαμε μια συζήτηση επί της ουσίας με τον κ. Στρατάκο για θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Ιεράπετρας.

Υπήρξε άμεση η αντίδρασή μας στη νέα υπουργική απόφαση με την οποία ανατρέπονται όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις κατασκευές των θερμοκηπίων και τον εξοπλισμό τους.

Με βλέμμα πάντα στραμμένο στις ανάγκες των παραγωγών μας ζήτησα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Στρατάκο

- Να δοθεί παράταση στην εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης και να γίνει επανεξέτασή της, ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες που θέλουν να επενδύσουν στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

- Επιπλέον ενίσχυση με επιδοτήσεις αντίστοιχες με τη ζημιά που έχει υποστεί ο κάθε τομέας παραγωγής λόγω της πανδημίας.

- Συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό μαζί με τον πρόεδρο του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας προκειμένου να συζητήσουμε από κοινού τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας και να ζητήσουμε την ταχύτερη και επωφελή επίλυσή τους από την Κυβέρνηση».