Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για τρέχοντα ζητήματα του Δήμου

1:51 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019
01:10 μ.μ. - Τετ, 30/51/2019
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για τρέχοντα ζητήματα του Δήμου

Μιλά για τη δίκη των αγροτών, τη διαχείριση πλαστικών θερμοκηπίων, την αρχαία ελιά Καβουσίου και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Στην εκπομπή Καλημέρα Λασίθι με την Μαρία Τσαγκαράκη φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης μιλώντας για τη δίκη των αγροτών, για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου το 2016, τις προσπάθειες για να λειτουργήσει το τμήμα Φυσικοθεραπεία στου ΕΛΜΕΠΑ Κρήτης στην Ιεράπετρα, τη διαχείριση των πλαστικών θερμοκηπίων και την ανάδειξη της αρχαίας ελιάς Καβουσίου ως προστατευόμενο μνημείο.
 
Ειδικότερα για τη δίκη των αγροτών ανέφερε ότι στη θέση των αγροτών θα έπρεπε να βρίσκονται άλλοι και πρόσθεσε πως τέτοια περιστατικά δεν θα πρέπει να ξαναγίνουν και η πολιτεία, σε περιπτώσεις όπως σε μια απεργία της ΠΝΟ να λαμβάνει όλα τα μέτρα εκείνα που θα συμβάλλουν στην ομαλή διακίνηση των ευπαθών αγροτικών προϊόντων ώστε να μην χάνουν το εισόδημά τους οι παραγωγοί. Η πολιτεία σε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα, υπάρχει νομοθεσία που θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε κάθε περίπτωση είναι από τα πρώτιστα θέματα που τέθηκαν σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
 
Σε ότι αφορά στο τμήμα Φυσικοθεραπείας είπε ότι τις επόμενες ημέρες ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα έρθει στην Ιεράπετρα οπότε θα γίνει μια διαπαραταξιακή συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και παράλληλα θα επισκεφθούν τους χώρους όπου στεγαζόταν το ΤΕΙ και τώρα στόχος είναι η στέγαση του νέου τμήματος. Ως δήμος θα αναλάβουν να κάνουν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο κτίριο (όπως άλλωστε έγινε και με το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου με έδρα το Καβούσι). Την ίδια ώρα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του κτιρίου από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο και από εκεί στο ΕΛΜΕΠΑ.
 
Σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών θερμοκηπίων ανέφερε ότι θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να λυθεί το πρόβλημα, ένα πρόβλημα για το οποίο ο Δήμος σύμφωνα με τα όσα ισχύουν δεν έχει πολλά περιθώρια να το επιλύσει, ωστόσο αναζητείται λύση σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους και τις αρμόδιες υπηρεσίες.  
 
Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αρχαία ελιά Καβουσίου η οποία ανακηρύχτηκε ως προστατευόμενο μνημείο της φύσης λέγοντας πως διαφωνεί με τη διαχείριση από τον φορέα προστατευόμενων περιοχών ανατολικής Κρήτης ο οποίος δεν έχει επί της ουσίας ενεργοποιηθεί ακόμη, προσθέτοντας πως θα κινηθούν διαδικασίες να αλλάξει το ΦΕΚ και η διαχείριση του χώρου να γίνει από τον Δήμο.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαντζάκη: