Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας συναντά τον Φώσκολο για το φυσικό αέριο

10:32 π.μ. - Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
10:06 π.μ. - Δευ, 26/32/2017
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας συναντά τον Φώσκολο για το φυσικό αέριο

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης προσεχώς στην Ιεράπετρα

Με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αντώνη Φώσκολο αναμένεται να συναντηθεί προσεχώς ο Δήμαρχος Ιεράπετρας όπως δήλωσε στον ΗΧΩ fm  99,8 ο κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Θέμα της συνάντησης θα είναι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες  που αναμένεται να γίνουν νότια της Κρήτης και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και νότια της Ιεράπετρας. « Αν και είναι ακόμη νωρίς για να πούμε περισσότερα  παρακολουθούμε το θέμα το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά και την περιοχής μας. Θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι τον κύριο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Θέλουμε να ακούσουμε τον καθηγητή κ. Φώσκολο για να ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις του για αυτό θα επιδιώξουμε προσεχώς μια συνάντηση μαζί του.  Σε κάθε περίπτωση  παρακολουθούμε το θέμα και τις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Καλαντζάκης.
 
Ο ΗΧΩ fm 99,8 και το  hxonews.gr παρακολουθεί στενά το ενδιαφέρον αυτό θέμα που αφορά την περιοχή και σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις που προκύπτουν. Πρόσφατα ο κ. Φώσκολος είχε μιλήσει στην εκπομπή του σταθμού επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά κοιτάσματα νότια του νησιού και ότι θα πρέπει οι φορείς της αυτοδιοίκησης Περιφέρεια αλλά και δήμου εγκαίρως να ενδιαφερθούν για τα ανταποδοτικά οφέλη που θα πρέπει να υπάρχουν προς την τοπική κοινωνία από τις έρευνες.
 
Θυμίζουμε επίσης οτι προ ημερών  εγκρίθηκαν από τον Γ. Σταθάκη οι αιτήσεις της κοινοπραξίας Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ για έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης
Στο παιχνίδι και η Energean, που ενδιαφέρεται για τη Δυτική Ελλάδα. Προκηρύσσεται διαγωνισμός.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ενέκρινε τις αιτήσεις της κοινοπραξίας Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ. καθώς και της εταιρίας Energean Oil & Gas, για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε νέες θαλάσσιες περιοχές. Σχετική θετική γνωμοδότηση προς τον ΥΠΕΝ είχε υποβάλει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ).
 
Η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ. ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, ενώ η Energean Oil & Gas για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο).
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά την έγκριση του ΥΠΕΝ, η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει σε δύο νέες διακηρύξεις, τις οποίες θα εγκρίνει ο υπουργός.
 
Οι δύο διακηρύξεις θα δημοσιευθούν ως τα τέλη Ιουλίου ταυτόχρονα στην ελληνική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η διαγωνιστική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.