Ο Δήμος Ιεράπετρας ζητά πίσω «τα ρέστα» από τον Δήμο Αγίου Νικολάου για τα απορρίμματα

10:54 π.μ. - Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019
10:02 π.μ. - Κυρ, 10/54/2019
Image: Ο Δήμος Ιεράπετρας ζητά πίσω «τα ρέστα» από τον Δήμο Αγίου Νικολάου για τα απορρίμματα

Στα δικαστήρια για τα απορρίμματα πάει ο Δήμος Ιεράπετρας τον Δήμο Αγίου Νικολάου Πληρώνουμε 300.000 ευρώ όταν το κόστος λειτουργίας του ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου είναι 120.000 ευρώ - Τα υπόλοιπα... πουρμπουάρ

Με ένα μεγάλο κόστος επιβαρύνεται ο Δήμος Ιεράπετρας για την μεταφορά τον απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη το κόστος που πληρώνει ο  Δήμος Ιεράπετρας  στον Δήμο Αγίου Νικολάου είναι περίπου στα 300.000 ευρώ.  Όταν  το κόστος λειτουργίας του ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου  είναι γύρω στις 120.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος  Ιεράπετρας πληρώνει πάρα πολλά χρήματα που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του ΧΑΔΑ στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Το θέμα απασχολεί τον δήμο μας  και τη δημοτική αρχή. Έχουν  εξαντληθεί τα περιθώρια διαλόγου και λύση δεν έχει βρεθεί οπότε η υπόθεση παίρνει την δικαστική οδό. Βέβαια ο Δήμος Αγίου Νικολάου στηρίζεται σε αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και νομαρχιακές αποφάσεις. Κάθε πλευρά έχει τα δικά της στοιχεία να παραθέσει και θα αναζητηθεί λύση μέσω δικαστηρίου. Αυτό που ζητάμε είναι να μειωθεί το κόστος και επιπλέον θα διεκδικηθούν αναδρομικά, αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Χατζημαρκάκη.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Χατζημαρκάκη: