Ο Εμμ. Γερακιανάκης για το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών

1:17 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018
01:03 μ.μ. - Πέμ, 15/17/2018
Image: Ο Εμμ. Γερακιανάκης για το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών

Παρουσίαση αρχών και θέσεων την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Αρκαδίου

Τα μέλη του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι την Κυριακή 18 Μαρτίου θα συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου. «Σεβόμενοι τα βήματα των προγόνων μας και γνωρίζοντας πως «ο λαός που ξεχνάει την Ιστορία του είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει», αποφασίσαμε να  ζητήσουμε την ευλογία του Κυρίου στο ξεκίνημα των δράσεων του νεοσύστατου Κινήματος μας.
 
   Η επιλογή του σημείου δεν είναι τυχαία, καθώς τα πατριωτικά μηνύματα της Αυτοθυσίας και του Ηρωισμού είναι διαχρονικά, όπως επίσης οι απαιτήσεις για Ελευθερία, Αξίες, Ιδανικά, Δημοκρατία, Ενότητα Αλληλοβοήθεια και Αγώνα, που παραμένουν ζητούμενα σε μεγάλο βαθμό ακόμα και σήμερα.
 
    Αμέσως μετά το πέρας της Ακολουθίας, θα υπάρξει τοποθέτηση από μέλος του Κινήματος, που θα παρουσιάσει τις αρχές, τις θέσεις και τους στόχους μας και θα ακολουθήσει η επίσημη υπογραφή της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης όπως την  συντάξαμε και συναποφασίσαμε στις 15 Φεβρουαρίου 2018.
 
    Προσκαλούμε, όσους πατριώτες διακατέχονται μόνο από αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες και επιθυμούν να ακούσουν, να μάθουν ή ακόμα και να συμμετάσχουν στον αγώνα για την αποτίναξη της κατοχής που έχουν επιβάλει στην πατρίδα μας αποδεχόμενοι τα όσα εγγράφως πρεσβεύει το Κίνημα μας, να παραβρεθούν την Κυριακή στο Αρκάδι.
 
    Επισημαίνουμε, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη, εκείνοι που είναι ήδη ενταγμένοι στους κόλπους κομμάτων, πως δεν έχουν καμία απολύτως θέση μαζί μας. 
 
 
 
«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παρά μόνο όσοι δεν δίνονται»!, καταλήγουν. Ο κ. Μανώλης Γερακιανάκη ένας εκ των  εκπροσώπων  στο Νομό Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ Fm 99,8 αναλύοντας  τους  λόγους που τους οδήγησαν στη σύσταση του κινήματος αλλά και τους στόχους τους
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γερακιανάκη:

 
 
Επιπλέον το «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» σε καταγγελία του με ημερομηνία 15 Μαρτίου  2018 που κοινοποιεί προς Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη,   Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και Πρόεδρο Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη  και τα  ΜΜΕ αναφέρει τα παρακάτω:
 
 
Σήμερα είναι,  «Ημέρα Εθνικής Ντροπής και Απέχθειας»…
 
 
    Την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι έχουν απαγάγει και κρατούν σε ομηρία τους δύο στρατιωτικούς μας, που ο αιμοσταγής Ερντογάν εχθρικά και επιθετικά προσπαθεί να αλλάξει τα κυριαρχικά κεκτημένα της Κύπρου μας και της χώρας μας καταπατώντας κάθε Διεθνή Συνθήκη και απειλεί – προκαλεί με δηλώσεις του για τα διαχρονικά εγκλήματα τους κατά του έθνους μας, την ίδια στιγμή, σαν να είναι όλα φυσιολογικά,  οι Τοπικές Αρχές και κάποιοι Φορείς της Κρήτης προετοιμάζονται να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν,  τον τούρκο πρέσβη.
 
   Αυτή η προκλητική και αψυχολόγητη κίνηση, προκαλεί το πατριωτικό συναίσθημα όλων των Κρητικών, διεγείρει το θυμικό τους και γεννά πολλά ερωτήματα προς όλους τους εμπλεκομένους.
 
   Καταγγέλλουμε όλους όσους θα συμμετάσχουν σε αυτή τη φιέστα. Το λιγότερο που θα έπρεπε να αναλογιστούν, είναι τις δύο οικογένειες που για 15 ημέρες οι τούρκοι τους έχουν κλέψει τα παλικάρια τους από την αγκαλιά τους, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
 
    Έπρεπε να παραδειγματιστούν από τους τόσους γνωστούς και άγνωστους Έλληνες Πατριώτες, που από κάθε μετερίζι, πρόθυμα διακόπτουν την όποια σχέση τους με την Τουρκία ακόμα και οικονομική,  διαμαρτυρόμενοι για την απάνθρωπη συμπεριφορά του εχθρικού γείτονα και δηλώνοντας έτσι την έμπρακτη συμπαράσταση τους στις οικογένειες του Άγγελου και του Δημήτρη.
 
    Ακόμα και η συνάντηση να είχε προγραμματιστεί καιρό πριν, θα έπρεπε να έχουν την ευαισθησία, την ευθιξία και τον σεβασμό στην δεδομένη κατάσταση και να την ματαιώσουν χωρίς άλλη σκέψη, «Εχθρούς Αμύνου» κύριοι…
 
    Ο τούρκος πρέσβης, ως εκπρόσωπος του πολεμοχαρή Ερντογάν με την καθεστωτική και αρρωστημένη ρητορική και συμπεριφορά, καλά θα κάνει να καταλάβει πως για την συντριπτική πλειοψηφία των Κρητών, είναι τουλάχιστον  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ,  «Persona non grata» στο νησί μας, για όσο καιρό η χώρα του παραμένει απειλητική και εχθρική.
 
    Πρέπει επίσης να μάθει, πως ο Κρητικός Πατριώτης όπως ο κάθε άλλος Έλληνας Πατριώτης, δεν ανέχεται κανένα παιχνίδι καιροσκόπων γειτόνων, που επιβουλεύονται την ελευθερία και την κυριαρχία της Πατρίδος τους, και πως είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν ότι χρειαστεί για να τα υπερασπιστούν.
 
    Μέχρι η χώρα του να ελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς μας, μέχρι να αποσύρει την Απειλή Πολέμου και όλες τις παρεμβάσεις στον κυριαρχικό μας χώρο, μέχρι να σεβαστεί τα Διεθνή, Δίκαιο, Συνθήκες  και Κανόνες, δεν έχει κανένα δικαίωμα να περιφέρεται ανά την Ελλάδα και μάλιστα να απολαμβάνει την Ελληνική φιλοξενία.
 
 
 
 
 
«Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών»