Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας για το μεταφορικό ισοδύναμο

2:19 μ.μ. - Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
02:11 μ.μ. - Τρί, 24/19/2020
Image:  Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας για το μεταφορικό ισοδύναμο

Οδηγίες για την εφαρμογή

Συγκεκριμένα, αναφέρουμε:

 Το μέτρο απευθύνεται σε 2.148 ΚΑΔ επιχειρήσεων στην περιφέρεια Κρήτης, που έχουν παραστατικά μεταφοράς εμπορευμάτων από/προς Κρήτη, το πρώτο εξάμηνο του 2020, μεταξύ αυτών και οι αγρότες.

 Οι αιτήσεις χρηματοδότησης του Μέτρου πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, στην σελίδα metaforikoisodynamo.gr και λήγουν στις 30/11/2020 (α’ φαση).

 Γίνεται εγγραφή (μια μόνο φορά) και είσοδος στο πεδίο «Εγγραφή - αίτηση συμμετοχής για τις επιχειρήσεις». Συμπληρώνονται αυτόματα τα στοιχεία της επιχείρησης από την ΑΑΔΕ.

 Χρειάζεται επιπλέον να συμπληρωθούν είναι ο κύκλος εργασιών, είδος φορολογικών βιβλίων, στοιχεία επικοινωνίας και IBAN Λογαριασμού Τράπεζας,

 Απαραίτητη επίσης είναι η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών (είτε Εμπορικό Επιμελητήριο για επιχειρήσεις) και έκδοση ΕΜΑΣ από το Τμήμα Αγρ. Ανάπτυξης Λασιθίου (δικαιολογητικά : Εκκαθαριστικό - Ε1 - Ε3 2019, Βεβαίωση ασφάλισης ΟΓΑ).

 Αφού συμπληρωθούν τα παραπάνω, ολοκληρώνεται Αίτηση Συμμετοχής και προχωράμε στην Αίτηση Χρηματοδότησης.

 Εμφανίζεται η Αίτηση Χρηματοδότησης που υποβάλουμε συμμέτοχη και πατάμε το πεδίο «Διαχείριση Αίτησης Χρηματοδότησης»

 Υπάρχουν 3 τύποι παραστατικών για τις επιχειρήσεις στην Κρήτη:

Α) Ναύλος επαγγελματικού οχήματος.

Β) Φορτωτικές (Μεμονωμένος προορισμός).

Γ) Συγκεντρωτική Λίστα Τιμολογίων / Φορτωτικών . Συμπληρώνουμε την λίστα πρότυπο (σε μορφή EXCEL).Επιτρέπεται μια λίστα ανά προορισμό, ανά μεταφορέα και μπορεί να γίνει έως και για ολόκληρο το εξάμηνο. Είναι υποχρεωτική επισύναψη του αρχείου excel.

 Ακολουθεί η δήλωση De minimis (Εφαρ. Κανονισμός 1408/2013 & 1535/2007 ) στην οποία δηλώνουμε αν είναι η επιχείρηση μας α) είναι συνδεδεμένη με άλλη εταιρία β) τον τομέα που δραστηριοποιείται, γ) αν έχει ενισχυθεί ξανά ( από προγράμματα που εμπίπτουν στους προηγούμενους εφαρμ. κανονισμούς) τα τελευταία 3 έτη (τρέχον & προηγούμενα) δ) το ύψος της ενίσχυσης. Σημαντικό: Τα όρια χρηματοδότησης (συνολικά) είναι α) Πρωτογενή τομέα 15.000 ευρώ, Αλιεία 30.000 ευρώ , Λοιπές επιχειρήσεις 200.000 ευρώ.

 Υποχρεωτική είναι η περιγραφή και η επισύναψη του τρόπου εξόφλησης των φορτωτικών.

 Είναι προαιρετική η επισύναψη των παραστατικών φορτωτικών (εξαιρείται η Συγκεντρωτική Λίστα) αλλά είναι απαραίτητο να είναι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα σε αρχείο, σε περίπτωση έλεγχου.

 Είναι υποχρεωτικό τα παραστατικά να είναι τιμολογημένα και εξοφλημένα στο όνομα δικαιούχο του Μέτρου. Δεν είναι επιλέξιμος τρόπος εξόφλησης με επιταγές τρίτων.

 Ολοκληρώνεται την αίτηση με την πεδίο «Υποβολή Αίτησης» (προσοχή: μόνο εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης αξιολογείται από το σύστημα)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και επιμέρους ζητήματα της εφαρμογής του Μέτρου σε ηλεκτρονική μορφή, στην σελίδα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας στο Facebook. https://www.facebook.com/Eniaios.Agrotikos.Sillogos.Ierapetras

Για περισσότερες πληροφορίες επίσης απευθυνθείτε στην Αναπτυξιακής Κρήτης / 2810302400

είτε επικοινωνήστε στο γραφείο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας / 2842041335

για καταγραφή ερωτημάτων καθημερινά 9 – 12 π.μ.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γαϊτάνης Ιωάννης Βιαννιτάκης Μιχαήλ