Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας συμμετέχει στην πρόληψη πυρκαγιών με οργανωμένο δίκτυο περιπολιών

9:53 π.μ. - Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Παρ, 12/53/2024
Image: Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας συμμετέχει στην πρόληψη πυρκαγιών με οργανωμένο δίκτυο περιπολιών

Συνεδρίασε την 9η Απριλίου το τοπικό συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Το τοπικό συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας συνεδρίασε την 9η Απριλίου 2024 στην Ιεράπετρα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν φορείς, εθελοντικές ομάδες, οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιεράπετρας και Αντιπεριφέρειας Λασιθίου καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας συμμετέχοντας στη σύσκεψη ανέπτυξε τις δράσεις και τα πλαίσια που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια για αυτό το θέμα, με βαρύτητα στα ζητήματα της πρόληψης.

hxonews

Συγκεκριμένα, ως Σύλλογος χρηματοδοτούμε κατά τους θερινούς μήνες προωθητική καμπάνια μέσω ΜΜΕ με στόχο την ευαισθητοποίηση των αγροτών - πολιτών για την έγκαιρη και ορθή διαχείριση των αγροτικών (και μη) υπολειμμάτων.

Επίσης συμμετέχουμε σε οργανωμένο δίκτυο περιπολιών στην ευρύτερη θερμοκηπιακή περιοχή διαθέτοντας όχημα με εγκαταστημένο συγκρότημα πυρόσβεσης.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους αγρότες ότι η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ξεκινάει επίσημα την 15/04/2024 ΑΛΛΑ όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, η έντονη ξηρασία των τελευταίων μηνών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επιπλέον καύσεις στην ύπαιθρο. Εφιστούμε δε ιδιαίτερα την προσοχή όλων μας για οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να ενημερώνονται έγκαιρα οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

hxonews

Τέλος, δεδομένο είναι ότι η Ιεράπετρα διαθέτει αναπτυγμένο τουριστικό κλάδο - πέραν από την αγροτική παραγωγή - με μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες και οι οποίοι όπως είναι λογικό να έχουν αγνοία από μορφολογία της περιοχής. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε επιβεβλημένη την χάραξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαφυγής προς θάλασσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με απόλυτα ξεκάθαρη και επαρκή σήμανση σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου του Δήμου. Αυτό δεν θα διαφυλάξει μόνο την ανθρώπινη ζωή μονίμων - και μη - κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά δύναται να προσδώσει επιπλέον αξία στο τουριστικό προϊόν του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο Πρόεδρος

Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας

Βιαννιτάκης Μιχαήλ