Ο επικίνδυνος δρόμος στο Στόμιο Ιεράπετρας θα αλλάξει όψη τα επόμενα χρόνια

12:50 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Παρ, 15/50/2020
Image: Ο επικίνδυνος δρόμος στο Στόμιο Ιεράπετρας θα αλλάξει όψη τα επόμενα χρόνια

Ο πρόεδρος Ανατολής Β. Ζαχαρόπουλος στον Ηχώ 99,8 για τα έργα αλλά και τα προβλήματα της Κοινότητας

Καλά νέα για τον κεντρικό δρόμο στο Στόμιο Ιεράπετρας στον οποίο κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος. Όπως είπε ένα τμήμα του δρόμου από το παλιό σχολείο εως τον φούρνο Ψαρού περίπου, θα γίνει με ευθύνη της Περιφέρειας και προβλέπει πεζοδρόμηση αλλά και ηλεκτροφωτισμό. Από την πλευρά του δήμου γίνεται μελέτη για το υπόλοιπο τμήμα από τη γέφυρα του Στόμιου εως στο παλιό σχολείο. Οι δρόμοι αυτοί είναι πολυσύχναστοι, πολλοί τον διασχίζουν πεζοί και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία. Είναι μια σημαντική εξέλιξη και αναβάθμιση για την περιοχή, τόνισε ευχαριστώντας τον Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη αλλά και το αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γουλιδάκη για τη συνεργασία.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη δρομολόγηση διαδικασιών ώστε μετά από καθυστέρηση 12 ετών να προχωρήσει η ανόρυξη γεώτρησης στην περιοχή Λιβάδια Ανατολής για ανάγκες ύδρευσης και εάν υπάρχει δυνατότητα και για άρδευση. Πολύ καλά και τα νέα μετέφερε και για την άρδευση στη θέση Μπαμπακιά Λάκκος

Μίλησε ακόμη για την προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση στο κοιμητήριο, τις προσπάθειες στον τομέα της καθαριότητας, την οργάνωση ομάδας πυρόσβεσης εν όψει καλοκαιριού και άλλα. αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι κάτοικοι στο χωριό με τα κουνούπια κ.α.

Κλείνοντας τόνισε ότι υπάρχουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα για τα οποία εργάζονται ως Τοπικό Συμβούλιο. Η Ανατολή σε κάθε περίπτωση είναι ένα όμορφο χωριό, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αξιόλογες υποδομές για την ανάπτυξη του τουρισμού. Με απίστευτη θέα αποτελεί έναν όμορφο προορισμό χειμώνα καλοκαίρι .