Ο Γ. Τομαδάκης για τη βράβευσή του σε διεθνή διαγωνισμό αρωματικών ελαιολάδων στο Παρίσι

11:09 π.μ. - Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022
11:05 π.μ. - Τετ, 25/09/2022

Μόνο περηφάνια για τον τόπο μας – Από το Κάτω Χωριό στο Παρίσι

Στην καρδιά της γαστρονομίας, το Παρίσι, τα ποιοτικά και γευστικά προϊόντα του Γεραπετρίτη παραγωγού Γιώργου Τομαδάκη από το Κάτω Χωριό, βρήκαν τη θέση που τους αξίζει καθώς βραβεύτηκαν στον διεθνή διαγωνισμό της AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles).

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε δύο προϊόντα της σειράς γαστρονομικών ελαιολάδων «Just a Drop” που παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Έλαβαν ένα ΑΡΓΥΡΟ (ελαιόλαδο με τριαντάφυλλο) και ένα ΧΑΛΚΙΝΟ (ελαιόλαδο με βασιλικό) μετάλλιο για το 2022.

Ο κ. Γιώργος Τομαδάκης μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου Οικοτεχνών «Οικοκτήματα», μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αναφορά στα συστατικά των προϊόντων και τη διαδικασίας παραγωγής τους αλλά και την αγάπη για τη φύση και την οικοτεχνία που κρύβεται πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε:

Η ανακοίνωση του Παγκρήτιου Δικτύου Οικοτεχνών, «Οικοκτήματα»

Το ΔΣ του Παγκρήτιου Δικτύου Οικοτεχνών «Οικοκτήματα», εκφραζοντας την χαρά & ικανοποίηση του, ανακοινώνει την βράβευση σε διεθνή διαγωνισμό των προιόντων του μέλους μας Γ. Τομαδάκη. Είναι οικοτέχνης βιοκαλλιεργητής από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε δύο προϊόντα της σειράς γαστρονομικών ελαιολάδων «Just a Drop” που παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Έλαβαν ένα ΑΡΓΥΡΟ (ελαιόλαδο με τριαντάφυλλο) και ένα ΧΑΛΚΙΝΟ (ελαιόλαδο με βασιλικό) μετάλλιο για το 2022 στον σημαντικό διεθνή διαγωνισμό της AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles) στο Παρίσι.

hxonews
hxonews

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, σε διάστημα δώδεκα μηνών, έχουν βραβευθεί τα προϊόντα τριών μελών του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης «ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ». Είχε προηγηθεί η Ελένη Ντουντουνάκη από τα Χανιά (Mediterranean Taste Awards, London 2021) και ο Μάνος Καλύβας από την Ιεράπετρα (Greek Taste Beyond Borders, Αθήνα 2021).

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις δυνατότητες του θεσμού της Οικοτεχνίας και ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο του Δικτύου για την παραγωγή Τοπικών Υγιεινών και Ασφαλών Κρητικών προιόντων και την αναγκαιότητα υποστήριξης του από την επίσημη πολιτεία.

Το Δίκτυο από την ίδρυσή του λαμβάνει στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμβολή τους.

Για το ΔΣ

Χάρης Λαουμτζής

πρόεδρος

22-5-22

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε διάστημα δώδεκα μηνών έχουν βραβευθεί τα προϊόντα τριών μελών του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης «ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ». Είχε προηγηθεί η Ελένη Ντουντουνάκη από τα Χανιά (Mediterranean Taste Awards, London 2021) και ο Μάνος Καλύβας από την Ιεράπετρα (Greek Taste Beyond Borders, Αθήνα 2021).