Ο Γ. Χατζάκης υποψήφιος στις εκλογές του ΟΕΕ/ΤΑΚ με τον συνδυασμό «Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων»

9:48 π.μ. - Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Τετ, 06/48/2023
Image: Ο Γ. Χατζάκης υποψήφιος στις εκλογές του ΟΕΕ/ΤΑΚ με τον συνδυασμό «Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων»

Οι θέσεις και οι προτάσεις για την οικονομία και τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Τοπικών Διοικήσεων και μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο της «Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων», ανεξάρτητο από παρατάξεις, έχει συγκροτηθεί με στόχο να συνεχιστεί η παρουσία εκπροσώπου του Νομού μας στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΟΕΕ και να προωθηθούν θέματα του Νομού Λασιθίου και των Οικονομολόγων. Ο κ. Γιώργος Χατζάκης υποψήφιος μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αναφορά στο ψηφοδέλτιο και στις θέσεις του για το πως θα πάμε σε μια οργανωμένη, σύγχρονη κοινωνία, με πολίτες που θα έχουν φορολογική συνείδηση κάτι που έπρεπε να ξεκινά ήδη από το σχολείο όπου τώρα δεν υπάρχει μάθημα οικονομικών, πέρα από τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε το πως θα παταχθεί η φοροδιαφυγή.  Θα έπρεπε σε επίπεδο οικογένειας, νοικοκυριού να υπάρχει ένα άτυπο βιβλίο εσόδων και εξόδων και ανάλογα να φορολογείται. Θα πρέπει να γίνει ένας γενικότερος επανασχεδιασμός της φορολογικής πολιτικής. Να μη συμφέρει σε κάποιον να φοροδιαφεύγει.

Διαδικαστικά τώρα, στις εκλογές που θα γίνουν στον Άγιο Νικόλαο, μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ταμειακά ενήμεροι, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζάκης.

-

hxonews