Ο Γερμανός... που ζούσε στη Γερμανία και εισέπραττε επιδοτήσεις στην Κρήτη!

12:05 μ.μ. - Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018
12:08 μ.μ. - Κυρ, 05/05/2018
Image: Ο Γερμανός... που ζούσε στη Γερμανία και εισέπραττε επιδοτήσεις στην Κρήτη!

Το 1,5 εκατ. € που πήρε παράνομα για να μετατρέψει αγρούς σε δάση! (έγγραφα)

Ίσως κάποιοι θα θυμάστε την περίπτωση ενός Γερμανού πολίτη, που ζούσε στη Γερμανία και έκανε... ρεκόρ εισπράξεων από παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη! Συνολικά είχε εισπράξει 1,5 εκατομμύριο ευρώ!
 
Την υπόθεση είχαμε παρουσιάσει πριν από 3 χρόνια στο Candianews, και την επαναφέρουμε τώρα στο Candiadoc, καθώς παραμένει άγνωστο αν ο ίδιος ανταποκρίθηκε στις κλήσεις των ελληνικών αρχών, όμως φαίνεται ότι η υπόθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού έφτασε μέχρι τα αρμόδια όργανα της ΕΕ!
 
Το θέμα βέβαια είχε αποδείξει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως έλεγαν οι Γερμανοί, οι οποίοι κατηγορούσαν τους Έλληνες για "μπαταξήδες" της Ευρώπης, ώστε να μας βάλουν στα μνημόνια και την επιτροπεία!
 
Η περίπτωσή του προφανώς δεν θα εμφανιζόταν ποτέ στα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, που αρέσκονται στις κατηγορίες κατά των Ελλήνων, αλλά πολλά ελληνικά μέσα πρόβαλαν την αποκάλυψή μας και παρουσίασαν το θέμα...
 
Σύμφωνα με όσα γράφαμε τότε, ο Γερμανός πολίτης, που μάλιστα δήλωνε μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, εισέπραξε μέσω 5 αιτήσεων, ποσά που έφταναν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα "Δάσωσης Γεωργικών Εκτάσεων", που εφαρμόστηκε και στην Κρήτη. Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου τις οποίες στόχευε να δασώσει. Χρηματοδοτήθηκε για το 80% της επένδυσης, εξασφαλίζοντας τμηματικά τα χρήματα, από το 1997 μέχρι το 2011. Στους ελέγχους που του έγιναν το 2012, όταν θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι δασικές αυτές εκτάσεις δεν βρέθηκαν, ή δεν βρέθηκαν τέτοιες που να δικαιολογούν την είσπραξη του 1,5 εκατ. ευρώ.
 
Έτσι, από τις αρχές του 2013 η διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου άρχισε να καλεί για την επιστροφή των χρημάτων. Στη συνέχεια, με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του τότε ΓΓ, Γιώργου Δεικτάκη, καταλογίστηκαν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και του ζητήθηκαν πίσω τα χρήματα, που ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ!
 
Είναι άγνωστο βέβαια αν ποτέ πληρώθηκαν, όλα ή μέρος τους...
 
Αλλά το σίγουρο είναι ότι η "αυστηρή" ΕΕ δεν μπορεί να σιωπήσει...
 
Δείτε τα σχετικά έγγραφα με τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης που είχε ζητήσει πίσω το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τον Ιούλιο του 2013.

 







 
candiadoc.gr