Ο Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Χ. Κασίμης σήμερα στην Ιεράπετρα

6:33 π.μ. - Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017
06:10 π.μ. - Παρ, 13/33/2017
Image: Ο Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Χ. Κασίμης σήμερα στην Ιεράπετρα

Ρεπορτάζ και όλες οι εξελίξεις

Με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη συναντάται αυτή την ώρα ο ΓΓ του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Χ. Κασίμης. Τον Γ.Γ. συνοδεύουν γεωπόνοι του υπουργείου. Ζωντανά από το Δημαρχείο η δημοσιογράφος κα Μαρία Τσαγκαράκη μας μετέφερε ότι ο  Δήμαρχος έθεσε ως προτεραιότητα τα εγγειοβελτιωτικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή δίνοντας αρχικά έμφαση στο Φράγμα Μπραμιανών, την προσαγωγό διώρυγα Μύρτου , Φράγμα Αγίου Ιωάννη κ.α.



Ένα από τα θέματα που αναμένεται να τεθούν προς τον Γ.Γ. είναι αυτό  του πλοίου ασφαλείας και η πρόταση που προέκυψε από την πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής αγροτικών θεμάτων δήμου Ιεράπετρας.  Παρόντες στη συνάντ5ηση μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Εμμ. Θραψανιώτης , ο  αντιδήμαρχος Α. Πανταζής πρόεδρος της  επιτροπής αγροτικών θεμάτων  και η  αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη.


 
- Ο Γ.Γ. είπε για την προσαγωγό διώρυγα Μύρτου - Φράγματος Μπραμιανών οτι υπάρχει μελέτη για το έργο ωστόσο όμως η χώρα μας προκειμένου να εντάξει κάποιο έργο που έχει να κάνει με το νερό θα πρέπει να προχωρήσει σε επικαιροποίηση των διαχειριστικών σχεδίων  για τις λεκάνες απορροής καθώς επίσης και τη μελέτη τιμολόγησης του νερού. Αυτά είναι υποχρέωση στην Ευρωπαϊκή επιτροπή πριν  προκυρήξει και εντάξει έργα. Οι δυο αυτές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Επομένως το 2018 θα μπορούμε να εντάξουμε έργα 
- Ότι θα ενταχθεί στα σχέδια βελτίωσης η επιδότηση των παραγωγών για κατασκευή δεξαμενών για νερό.
- Θα χρημοτοδοτηθεί το ΕΛΚΕΘΕ προκειμένου να γίνει έρευνα για το λαγόψαρο.
- Ο Δήμαρχος αιτήθηκε την παραχώρηση των στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ προκειμένου να αξιοποιηθούν κατάλληλα. 








 







Ο Γ.Γ. στην ΕΑΣ Ιεράπετρας