Ο Γιάννης Γουλιδάκης σχολιάζει τα κυβερνητικά μέτρα κατά της ακρίβειας

12:30 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024
12:01 μ.μ. - Πέμ, 11/30/2024
Image: Ο Γιάννης Γουλιδάκης σχολιάζει τα κυβερνητικά μέτρα κατά της ακρίβειας

Τα σχόλιά του για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ιεράπετρας

Ο κ. Γουλιδάκης, οικονομολόγος και επικεφαλής της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον", φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Ηχώ 99,8 με αφορμή τις ανακοινώσεις για την ακρίβεια και τον προϋπολογισμό του Δήμου που δεν ψηφίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αναφορικά με τον προϋπολογισμό είπε ότι σπάνια συμβαίνει να μην ψηφίζεται. Σχετικά με τα μέτρα κατά της ακρίβειας της κυβέρνησης τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι δεν βρίσκουν αντίκρισμα. Πολλές φορές ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι πλασματικός εξαιτίας των εικονικών ελλείψεων που εμφανίζονται.

Ο κ. Γουλιδάκης απευθύνθηκε στους αγρότες και στους επιχειρηματίες τονίζοντας πως μέχρι 30/1 πραγματοποιούνται όλες οι ενέργειες μεταβολών ώστε να μην έχουν επιβαρύνσεις το 2024. Ακόμη, οι αγρότες που είχαν μικρό τζίρο και μικρή επιδότηση το 2023 οφείλουν να αλλάξουν κατηγορία.

Ένα ακόμη φλέγον ζήτημα είναι η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας από 1η Ιανουαρίου. Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις οφείλουν να δουν αν εντάσσονται στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πρέπει να εφαρμόσουν αυτό το καθεστώς κατά την άφιξη και την αποχώρηση των εργαζομένων. Στην συνέχεια, πρέπει να αναζητήσουν τους κατάλληλους μηχανισμούς. Ο κ. Γουλιδάκης τόνισε πως από τον Μάιο του 2024 θα επιβληθούν πρόστιμα στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δεν θα έχουν συμμορφωθεί. Αυτό προκαλεί ανησυχία κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις που έχουν εξωτερικό λογιστή.

Ακούστε αναλυτικά εδώ τον κ. Γουλιδάκη: