Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στον Ηχώ fm 99,8 για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

9:39 π.μ. - Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017
09:09 π.μ. - Κυρ, 10/39/2017
Image: Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στον Ηχώ fm 99,8 για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Συνέντευξη Στέφανου Ξεκαλάκη στον Ηχώ fm 99,8

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  κ. Σ Ξεκαλάκης  μίλησε στον Ηχώ fm 99,8  με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στο χώρο της κεντροαριστεράς. Αυτή την εβδομάδα η επιτροπή αναμένεται να καταλήξει  για τον  τρόπο διαδικασίας των εκλογών. Αναφέρθηκε στις επισκέψεις του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη  και τις θέσεις για διάφορα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα θέματα αιχμής όπως τα κόκκινα δάνεια.
Σε έναν γενικότερο  σχολιασμό επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα τη διακυβέρνησής του προσέφερε πολλά στον τόπο , προσπάθησε να βοηθήσει τους μη προνομιούχους  και δημιούργησε την μεσαία τάξη. Στην πορεία των χρόνων φτάσαμε σε ένα επίπεδο και σήμερα υπάρχει μια σταδιακή υποχώρηση. Το ζητούμενος είναι πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την ιστορία των μνημονίων και να δώσουμε προοπτική σε εμάς και τα παιδιά μας. Στο σημείο έκανε αναφορά στο ασφαλιστικό , ανεργία , συντάξεις, χαμηλούς μισθούς, η φυγή προς το εξωτερικό  κ.α. σημειώνοντας πως  και μέσα από την υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη θέλουν  να δώσουν  συγκεκριμένες απαντήσεις .    Προτάσεις υπάρχουν θα ήταν  όμως πιο σωστό πρώτα να δημιουργηθεί το πολιτικό υποκείμενο και μετά να εκλεγεί ο  αρχηγός , αλλά έστω και με την οδό που ακολουθείται η διαδικασία το σύνολο των υποψηφίων τοποθετείται συγκεκριμένα.
 
Ο   κόσμος  , ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης , δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα , πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουν πως ένα συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό επί δεκαετίες  βρίσκεται εντός κοινοβουλίου , βλέπει την πολιτική ως επάγγελμα.  Εμεις  βλέπουμε την πολιτική ως λειτούργημα και ένα από τα ζητήματα που θέτουμε είναι η ύπαρξη θητειών στο κοινοβούλιο.   Μέσω του τρόπου αυτού  να έχουμε φρέσκες ιδέες και όχι δημιουργία κατεστημένων… και πρόσθεσε στη συνέχεια.  Προσπαθούμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των προοδευτικών πολιτών, θέλουμε οι πολίτες να εμπιστευτούν την πολιτική, οι νέοι να έρθουν ξανά μέσα στις πολιτικές παρατάξεις και με τις προτάσεις τους να συμβάλλουν στην αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ξεκαλάκη: