Ο Ιεραπετρίτης Μιχάλης Βουζουνεράκης στο Διεθνές συμπόσιο γλυπτικής στο Βενεράτο

11:34 π.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Πέμ, 29/34/2023
Image: Ο Ιεραπετρίτης Μιχάλης Βουζουνεράκης στο Διεθνές συμπόσιο γλυπτικής στο Βενεράτο

Ο γλύπτης Μ. Βουζουνεράκης ζωντανά από το στούντιο του Ηχώ 99,8 μας μιλά για την τέχνη της γλυπτικής

Γλυπτά από λευκό μάρμαρο με θέμα την παγκόσμια ειρήνη θα φιλοτεχνήσουν γλύπτες από την Συρία, την Ισπανία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 23 Ιουλίου 2023, σε ειδικό χώρο που βρίσκεται στο Βενεράτο, της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνέχεια, τα έργα αυτά θα αποτελούν περιουσία του δήμου Ηρακλείου και θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους.

Το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης, μέλη του οποίου χορήγησαν το σύνολο των όγκων μαρμάρου Βόλακα που θα φιλοτεχνήσουν οι καλλιτέχνες.

Θα πάρουν μέρος οι καλλιτέχνες: Aktham Abdoul Hamid από την Συρία, Juan Miguel Cubas από την Ισπανία, Μιχάλης Βουζουνεράκης, Κωνσταντίνος Καίσαρης, Παναγιώτης Λάμπρου και Κατερίνα Μητσιάλη, από την Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Βουζουνεράκης από την Ιεράπετρα Κρήτης συμμετέχει στο συμπόσιο και με αφορμή αυτή τη σημαντική εκδήλωση μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το έργο και τις δημιουργίες του, με μια εκβάθυνση στην τέχνη της γλυπτικής, σε αυτά που τον εμπνέουν, τις δυσκολίες αλλά και τη χαρά και την ικανοποίηση όταν ένα έργο ολοκληρώνεται. Για να καταλήξει η συζήτηση με τις δυνατότητες κάτι αντίστοιχο να διοργανωθεί και στην Ιεράπετρα, μια πόλη, έναν δήμο με μακραίωνη ιστορία.