Ο Κ. Δημασής εξηγεί τι είναι οι βιοδιεγέρτες και πώς θωρακίζουν την καλλιέργεια

11:47 π.μ. - Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Πέμ, 15/47/2022
Image: Ο Κ. Δημασής εξηγεί τι είναι οι βιοδιεγέρτες και πώς θωρακίζουν την καλλιέργεια

Ο υπεύθυνος marketing της Valagro στην εκπομπή "Ιεραπετρίτικη Γη"

Η «Ιεραπετρίτικη Γη» η αγροτική εκπομπή του Ηχώ 99,8 με τη Μαρία Τσαγκαράκη κοντά σας κάθε Σάββατο στις 9.00 το πρωί και κάθε Πέμπτη στις 14.00.

Καλεσμένος της εκπομπής ο Κωνσταντίνος Δημασής υπεύθυνος marketing της Valagro.

Ειδικότερα ο κ. Δημασής μίλησε για την Valagro μια πρωτοπόρο εταιρία με εξειδίκευση στην ειδική θρέψη του φυτού που περιλαμβάνει το κομμάτι με τους βιοδιεγέρτες, τα ειδικά ιχνοστοιχεία και κάποια εξειδικευμένα υδατοδιαλυτά λιπάσματα. Αλλά και στην εξαγορά της Valagro από την εταιρία Syngenta με στόχο να την παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης στον παραγωγό σε όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ο κ. Δημασής τόνισε ότι οι βιοδιεγέρτες έχουν μπει για τα καλά στον τομέα των θερμοκηπακών καλλιεργειών. Αυτό οφείλεται στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, στην κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Οι βιοδιεγέρτες εξήγησε στη συνέχεια είναι σκευάσματα που έχουν άμεση παρέμβαση στον μεταβολισμό του φυτού καλύπτοντας ανάγκες που δεν μπορεί να καλύψει η «κλασσική» λίπανση. Όπως είναι το στρες απέναντι σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες , σε περιόδους ξηρασίας , κατάχρησης νερού, πλημμύρες κλπ. Έρχονται δηλαδή οι βιοδιεγέρτες συμπληρωματικά με τη λίπανση να στηρίξουν την καλλιέργεια στοχεύοντας στην παραγωγικότερη απόδοση της καλλιέργειας και τα καλύτερα αποτελέσματα για τους παραγωγούς. Σε συνδυασμό με την αειφορία του περιβάλλοντος, όπως μεταξύ άλλων επεσήμανε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά.