Ο κορωνοϊός "έφαγε" την AgroExpo 2021 -  Αναβάλλεται για τον Σεπτέμβρη

11:46 π.μ. - Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Τετ, 28/46/2021
Image: Ο κορωνοϊός "έφαγε" την AgroExpo 2021 -  Αναβάλλεται για  τον Σεπτέμβρη

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις

Έντονος ήταν εξ αρχής ο προβληματισμός για το εαν τα επιδειμιολογικά στοιχεία επιτρέψουν την υλοποίηση της αγροτικής έκθεσης AgroExpo 2021 στην Ιεράπετρα στα τέλη του Μαΐου, δεδομένου εξάλλου οτι πολλές εκθέσεις φέτος όπως και πέρυσι έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα δεδομένα όπως φαίνεται από τα στοιχεία της πανδημίας, πανελλαδικά, δεν είναι τέτοια που να επιτρέψουν την διεξαγωγή της AgroExpo και με το σκεπτικό οτι επισκέπτες και εκθέτες προέρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά  και το εξωτερικό, το Επιμελητήριο Λασιθίου,  ο Δήμος Ιεράπετρας και η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισαν από κοινού αναβολή της έκθεσης για τον Σεπτέμβρη του 2021. Με την προσδοκία οτι η πορεία της πανδημίας θα είναι πολύ καλύτερη και παράλληλα θα δοθεί ο χρόνος στους εκθέτες να προετοιμαστούν ακόμα καλύτερα.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Χαριτάκη μας είπε οτι πράγματι λόγω της πανδημίας αναβάλλεται η έκθεση και στόχος είναι να γίνει σε επόμενο χρόνο και προσανατολίζονται  προς τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. 

Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της AgroExpo 2021 στις 17-19 Σεπτεμβρίου

Αγαπητέ Εκθέτη,

Αγαπητέ Επισκέπτη,

Στο πλαίσιο των ιδιαίτερων δεδομένων και απρόβλεπτων συνθηκών που συνεχίζει να δημιουργεί η πανδημία Covid19, προτάσσοντας πρωτίστως τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας και επιδιώκοντας την διοργάνωση μιας επιτυχημένης και ασφαλούς από άποψη υγειονομικών συνθηκών αγροτικής έκθεσης, ανακοινώνουμε την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της AgroExpo 2021. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης θα είναι 17-19 Σεπτεμβρίου, περίοδο όπου αναμένεται να έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό η διαδικασία των εμβολιασμών και να έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι υγειονομικές συνθήκες της χώρας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητήριο Λασιθίου κ. Χαριτάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκη, συνδιοργανωτές της 4ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας AgroExpo 2021, οι οποίοι συναίνεσαν στην μετάθεση της προγραμματισμένης ημερομηνίας.

Πρόκειται για μια αναπόφευκτη χρονική μετάθεση του τριημέρου διεξαγωγής της έκθεσης προκειμένου να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε με απόλυτη ασφάλεια τους εκθέτες και τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι προγραμματίζουν να επισκεφτούν και να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ζητάμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία ή αναστάτωση προκαλεί η μεταβολή αυτή και ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα συμμετοχή σας και υποστήριξη στην AgroExpo2021.

Για το Επιμελητήριο Λασιθίου,

Ο Πρόεδρος,

Θωμάς Χαριτάκης