Ο Κριστιάνο Ρονάλντο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

7:22 π.μ. - Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
07:10 π.μ. - Τρί, 24/22/2017
Image: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αναδείχθηκε και φέτος κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, κατακτώντας το βραβείο The Best

Το οποίο διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά η FIFA με στόχο να ανταγωνιστεί τη "Χρυσή Μπάλα".
 
Ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, Ισπανίας και κόσμου με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην εξεταζόμενη περίοδο 2016-2017, ήταν το απόλυτο φαβορί, μετά από την πρόκρισή του στον "τελικό" με τον Λιονέλ Μέσι και τον Νεϊμάρ, μέσα από 24 υποψηφίους.
 
Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την αθλητική επίδοση των ποδοσφαιριστών, καθώς και τη γενικότερη συμπεριφορά τους εντός κι εκτός γηπέδου μεταξύ 20 Νοεμβρίου 2016 και 2 Ιουλίου 2017, με τον Πορτογάλο να κερδίζει τις προτιμήσεις από τους ομοσπονδιακούς προπονητές των χωρών μελών της FIFA, τους αρχηγούς, από δημοσιογράφους καθώς και από ψηφοφορία του κονιού στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
 
Ζιντάν, ο κορυφαίος τεχνικός
 
Κορυφαίος προπονητής της περσινής σεζόν αναδείχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έδειχνε να "τρέχει" δίχως αντίπαλο στην κούρσα με τους Αντόνιο Κόντε και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, οι οποίοι είχαν φτάσει κι αυτοί μέχρι το τελικό στάδιο της ψηφοφορίας.
 
Ο "Ζιζού" κατέκτησε τέσσερα τρόπαια με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο εξεταζόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων το Champions League και την Primera Division, με συνέπεια αναπόφευκτα να παραλάβει τον τίτλο από τον περσινό νικητή, Κλάουντιο Ρανιέρι.
 
Το νέο βραβείο σε σχέση με τα περσινά ήταν εκείνο του καλύτερου τερματοφύλακα της σεζόν και η πρώτη έκδοσή του ανήκει διόλου αναπάντεχα στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους κατέκτησε μία διεθνή διάκριση που τόσο αξίζει και την οποία δεν είχε ελπίδες να κατακτήσει σε μορφή "Καλύτερου Παίκτη" ή "Χρυσής Μπάλας". Η συγκίνηση ήταν τέτοια για τον πορτιέρε της Γιουβέντους όταν παραλάμβανε το βραβείο από τον Πέτερ Σμάιχελ, που δεν συγκράτησε τα δάκρυα ευτυχίας.
 
Το βραβείο για τους καλύτερους φιλάθλους κέρδισαν οι οπαδοί της Σέλτικ, ενώ το βραβείο fair play απονεμήθηκε στον Φρανσίς Κονέ της Ζμπρογιόβκα Μπρνο, ο οποίος έσωσε τη ζωή του τερματοφύλακα της Μποχέμιανς σε αγώνα του τσεχικού πρωταθλήματος.
 
 
Άρωμα... Ρεάλ είχε και η σύνθεση της κορυφαίας ενδεκάδας του κόσμου, η οποία επελέγη μέσα από ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών μελών της FIFPro.
 
 
Οι "μερένγκες" εκπροσωπούνται από πέντε ποδοσφαιριστές, ενώ η Γιουβέντους ακολουθεί με τρεις, όσους έχει και η Μπαρτσελόνα.
 
Πλην των Μπουφόν, Ρονάλντο, Μέσι, Νεϊμάρ που διεκδίκησαν ή πήραν κι άλλα βραβεία στη βραδιά, στην ενδεκάδα βρέθηκαν και οι Ντάνι Άλβες, Λεονάρντο Μπονούτσι για την προσφορά τους στην περσινή Γιουβέντους, οδηγώντας την στην κατάκτηση του εγχωρίου νταμπλ και του μεταλλίου φιναλίστ στο Champions League.
 
Οι άλλοι δύο της άμυνας ήταν αντίπαλοί τους σε εκείνον τον τελικό. Σέρχιο Ράμος και Μαρσέλο συμπληρώνουν την τετράδα στα μετόπισθεν, με τους Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος να βρίσκονται ξανά μπροστά τους. Η έκπληξη στο κέντρο ακούει στο όνομα Αντρές Ινιέστα, ο οποίος μπορεί να μην είχε καλή σεζόν με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο επελέγη, πιθανότατα τιμής ένεκεν.
 
Τα βραβεία του γυναικού ποδοσφαίρου κατέληξαν στην μέσο της Μπαρτσελόνα, Λίκε Μάρτενς, από την Ολλανδία, η οποία οδήγησε την πατρίδα της στην κατάκτηση του Euro 2017 κατακτώντας και τον τίτλο της πρώτης σκόρερ, ενώ η προπονήτριά της, Σαρίνα Βίγκμαν, κατέκτησε το βραβείο της κορυφαίας τεχνικού γυναικείας ομάδας.
 
Συνοπτικά:
 
 
 Καλύτερος παίκτης: Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης / Πορτογαλία)
 
 
Καλύτερος προπονητής: Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης)
 
 
Καλύτερος τερματοφύλακας: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους / Ιταλία)
 
 
Καλύτερο γκολ: Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)
 
 
Καλύτεροι φίλαθλοι: Σέλτικ
 
 
Καλύτερη παίκτρια: Λίκε Μάρτενς (Μπαρτσελόνα / Ολλανδία)
 
 
Καλύτερος/η προπονητής/προπονήτρια γυναικείας ομάδας: Σαρίνα Βίγκμαν (Ολλανδία)
 
Βραβείο Fair Play: Φρανσίς Κονέ (Ζμπρογιόβκα Μπρνο)
 
 
Καλύτερη ενδεκάδα FIFPro: Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Λεονάρντο Μπονούτσι, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ
 
Πηγή: sport24.gr