Ο Μ. Καλαϊτζάκης για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τις εξαγγελίες των έργων στην Κρήτη

12:09 μ.μ. - Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Τρί, 06/09/2024
Image: Ο Μ. Καλαϊτζάκης για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τις εξαγγελίες των έργων στην Κρήτη

Ο πρώην υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή την επίσκεψη του Γιώργου Τσίπρα στην Ιεράπετρα στα πλαίσια του προσυνεδριακού εν όψει του 4ου συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα υλοποιηθεί 23, 24 & 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

Ο Μ. Καλαϊτζάκης, πρώην υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή την επίσκεψη του Γιώργου Τσίπρα στην Ιεράπετρα την Παρασκευή στα πλαίσια του προσυνεδριακού εν όψει του 4ου συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα υλοποιηθεί 23, 24 & 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Προσπαθούμε να είναι ένα συνέδριο επανεκκίνησης, ανανέωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος, ήδη από τις 16 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει ένα κύκλος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, όσοι άκουσαν τον κ. Τσίπρα έχουν να πουν πόσο τεκμηριωμένα τοποθετήθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας και στο ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία ενάντια στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια ενώ έγινε αναφορά και σε όλα τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά. Ένα από αυτά είναι η εκλογή των συνέδρων και των τοπικών οργάνων που θα πραγματοποιηθεί 17 & 18 Φεβρουαρίου.

hxonews

Το επερχόμενο συνέδριο είναι σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και εις πέρας αυτού το κόμμα θα πρέπει να είναι σε θέση να σταθεί στις υποχρεώσεις του ως αντιπολίτευση. Το επόμενο διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα και μέσα από μία διαφημιστική καμπάνια οι θέσεις μας για την ακρίβεια αλλά και στο ζήτημα των αγροτών που απασχολεί τις τελευταίες μέρες. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το ΣΚ που πέρασε, τέθηκαν οι θέσεις μας και εξήγγειλε μέτρα ο πρόεδρος του κόμματος, τα οποία είναι:

κατάργηση ειδικού φόρου στα καύσιμα και το πετρέλαιο

μείωση ΦΠΑ από 24% στο 6%

πλαφόν στα 7 cents η κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα

επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων

πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων

αποζημιώσεις ΕΛΓΑ που πρέπει να είναι στο 100% στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο και αποζημίωση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων

αποζημιώσεις στους πηρόπληκτους αγρότες της Ανατολής

επανασχεδίαση ΚΑΠ

hxonews

Είμαστε στο πλευρό των αγροτών γιατί αυτοί είναι η κινητήριος μηχανή της ελληνικής οικονομίας. Σίγουρα έγιναν λάθη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά τότε υπήρχε η ΤΡΟΙΚΑ που δεν επέτρεπε να πάρει τα μέτρα που ήθελε. Έχουμε αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν σε φορολογική και ασφαλιστική πολιτική. Παρόλα αυτά να θυμίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε το αφορολόγητο των αγροτικών επιδοτήσεων σε 12.000 ευρώ και το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ στο δηλωμένο αγροτικό εισόδημα και τον ακατάσχετο λογαριασμό στους αγρότες επιπλέον για 7.500 ευρώ.

hxonews

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού για τα συνοδά έργα για το φράγμα Μπραμιανών και μετά από την αναφορά της δημοσιογράφου πως το έργο μπήκε στην λίστα την τελευταία στιγμή ο κ. Καλαϊτζάκης είπε πως αυτό φάνηκε και από την τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα, η οποία ήταν πολλή μικρή. Εμείς από πλευράς μας αν δεν δούμε την χρηματοδότηση δεν τους εμπιστευόμαστε. Το ίδιο έγινε και με το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

hxonews

Σε τοποθέτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το ότι υπάρχει κάποιο στίγμα των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το αγροτικό κι ότι υπάρχουν διαφορές της παραγωγικής διαδικασίας με την βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, ο κ. Καλαϊτζάκης είπε πως ο αρχικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και συγκεκριμένα στο αγροτικό πετρέλαιο που ζητάμε να καταργηθεί αφορά όλους τους αγρότες, καθώς και η μείωση ΦΠΑ από 24% στο 6% στο ρεύμα, το πλαφόν στα 7 cents η κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα αλλά και το πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.

Ένα κομβικό θέμα που είναι πολύ σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρύθμιση των οφειλών των αγροτών έτσι ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση, να προστατεύεται δλδ από κατασχέσεις. Ήδη πολλοί αγρότες της περιοχής αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των πλειστηριασμών. Θα πρέπει η κυβέρνηση να προστατέψει την αγροτική γη.

Όσον αφορά την μεταφορά του Ειρηνοδικείου από την Ιεράπετρα στην Νεάπολη, θα στελεχωθεί με τους ίδιους υπαλλήλους του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας αλλά και με τον ίδιο όγκο των υποθέσεων. Συνεπώς θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία λόγω του ότι δεν ενισχύεται με νέο προσωπικό. Υπήρξαν προφορικές διαβεβαιώσεις για την παραμονή του αλλά όταν ζητήθηκαν γραπτές δεν δόθηκαν.

Για το υποθηκοφυλακείο είπε ότι ενώ υπήρξαν κι εδώ προφορικές διαβεβαιώσεις για την παραμονή του ανακοινώθηκε ότι στις 14 Φεβρουαρίου μεταφέρεται στον Άγιο Νικόλαο, συνεπώς οι Γεραπετρίτες θα πρέπει να πηγαίνουν για το οποιοδήποτε έγγραφο που χρειάζονται στον Άγιο Νικόλαο.

Τέλος, έκανε αναφέρθηκε στο ζήτημα των νοσοκομείων του Λασιθίου και για το "εντέλλεσθε".

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Καλαϊτζάκη: