Ο Μ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8 στον απόηχο της επίσκεψης Κικίλια στο Λασίθι

1:11 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022
01:07 μ.μ. - Παρ, 15/11/2022
Image: Ο Μ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8 στον απόηχο της επίσκεψης Κικίλια στο Λασίθι

Πολλά τα προβλήματα αλλά δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας

Στον απόηχο της επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού κ. Β. Κικίλια χθες στον νομό Λασιθίου ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας καταρχάς αναφορά στα γενικότερα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση με τους φορείς μιλώντας στη συνέχεια για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης αλλά και τις επαφές που έχουν ως Σύλλογος για ζητήματα που τους απασχολούν. 

Όπως είπε, από αιρετούς και φορείς  έγινε εκτενής αναφορά σε θέμα όπως η ανάπτυξη του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία ώστε να μειωθούν και οι αποστάσεις από τις πύλες εισόδου αεροδρόμιο και λιμάνι, η περαιτέρω αναβάθμιση του αεροδρομίου Σητείας, η αναβάθμιση και ενίσχυση με προσωπικό  των Νοσοκομείων και των υγειονομικών μονάδων στο νομό κλπ. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την Σχολή Τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο δεδομένου εξάλλου ότι υπάρχει ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό στον κλάδο του τουρισμού.

Επισημάνθηκε ότι υπάρχει μεγάλη πληρότητα στα ξενοδοχεία που αγγίζει το 92% ωστόσο όμως δεν υπάρχει ο αντίστοιχος αντίκτυπος στην τοπική οικονομία κάτι που θα πρέπει να αλλάξει. Μια εικόνα  που παρατηρείται όχι μόνο στο Λασίθι και την Κρήτη, αλλά  πανελλαδικά. Φαίνεται πάντως ότι η οικονομική κρίση αλλά και η οικονομική αβεβαιότητα για το μέλλον λόγω του πολέμου, της ακρίβειας, του ενεργειακού,  κρατούν συγκρατημένους τους επισκέπτες ως προς τα έξοδά τους, ανέφερε ο κ. Μιχελαράκης.

Πρόσθεσε στη συνέχεια  σε ότι αφορά στο προσωπικό τόσο στον τουριστικό κλάδο όσο και σε αυτόν του επισιτισμού  πως  υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού για αυτό και ως σύλλογος υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία. Η έλλειψη αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι λόγω της πανδημίας πολλοί αναζήτησαν δουλειά σε άλλους εργασιακούς κλάδους και τώρα δύσκολα θα επιστρέψουν, σημείωσε τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες του κλάδου τους, δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές ειδικά για  τους εργαζόμενους που  δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα. 

 Από εκεί και πέρα ως κλάδος άλλα θέματα που τους απασχολούν είναι αυτό  της μουσικής και  των  πνευματικών δικαιωμάτων που είναι ένα επιπλέον μεγάλο κόστος για τα καταστήματα. Ένα επιπλέον στοιχείο πάνω σε αυτό είναι ότι   μετά τη διάλυση της ΑΕΠΙ  προέκυψαν δυο εταιρείες και τελευταία μια τρίτη. Εδώ λοιπόν παρατηρείται μια σύγχυση, οι καταστηματάρχες αισθάνονται απροστάτευτοι  και κρίνεται αναγκαίο να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόνισε ο κ. Μιχελαράκης, επισημαίνοντας ότι συγκεκριμένες  απαντήσεις για όλα τα θέματα που τέθηκαν δεν δόθηκαν από τον κ. Υπουργό ο οποίος όμως δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει προς τα αρμόδια υπουργεία.  

Επαφές του Συλλόγου με Κοζυράκη για το παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας.

Τέλος ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε σε άλλες ενέργειες και επαφές που έχουν ως  σύλλογος προκειμένου να διεκδικώντας  λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν. Μια από αυτές τις συναντήσεις ήταν με την Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη αναφορικά με τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας με την κα Κοζυράκη να διαβεβαιώνει ότι μετά την εξομοίωση  της χερσαίας ζώνης, η Ιεράπετρα δεν είναι στις προτεραιότητες για τις κατεδαφίσεις.  

hxonews