Ο Μανώλης Ροβυθάκης Διοικητής της 3ης ΕΜΟΔΕ Κρήτης από τα μέτωπα της φωτιάς

12:09 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023
12:08 μ.μ. - Πέμ, 24/09/2023
Image: Ο Μανώλης Ροβυθάκης  Διοικητής της 3ης ΕΜΟΔΕ Κρήτης από τα μέτωπα της φωτιάς

Πυροσβεστικές δυνάμεις από το Λασίθι και την υπόλοιπη Κρήτη στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Βοιωτία και Αττική

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη βρίσκονται από σήμερα το πρωί στην Αθήνα  για να συνδράμουν όπως μπορούν στα μέτωπα των πυρκαγιών που καίνε σε Αττική και Βοιωτία ή όπου αλλού χρειαστεί, ανάλογα με  τις οδηγίες του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 3ης ΕΜΟΔΕ Κρήτης κ. Μανώλη Ροβυθάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8 η  Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων  με επικεφαλής τον ίδιο, σύνολο 18 άτομα, έχουν έδρα την 1η ΕΜΑΚ  με εντολή Αρχηγού και δεν αποκλείεται να συνδράμουν στη φωτιά στην Πάρνηθα. Από  τον νομό Λασιθίου συνδράμουν δύο οχήματα από τις  Π.Υ. Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, με μεικτά πληρώματα από Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Σητεία. Αντίστοιχη συνδρομή υπάρχει και από τους άλλους νομούς της Κρήτης. Οι δυνάμεις έχουν διασπαστεί σε Βοιωτία με επικεφαλής τον κ. Γρηγοράκη και Αττική.

Σε ότι αφορά τις φωτιές και όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται σε όλη τη χώρα, είναι αλήθεια ότι έχουμε την κλιματική αλλαγή, τα φαινόμενα είναι πιο βίαια και πιο ακραία, ο κόσμος περιγράφει πόσο γρήγορα εξαπλώνονται οι πυρκαγιές και αυτό συμβαίνει λόγω συνδυασμού διαφόρων παραγόντων, υγρασία, άνεμοι , χαμηλή σχετική υγρασία. Χρειάζεται όλοι, ατομικά, συλλογικά, πολιτεία να βοηθήσουμε, να μεριμνήσουμε, ώστε  να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τις περιουσίες , να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, να προστατεύσουμε το γενικό καλό, τόνισε μεταξύ άλλων.