Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει γάμο ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα

3:42 μ.μ. - Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023
03:07 μ.μ. - Τετ, 05/42/2023
Image: Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει γάμο ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα

Στη συνέντευξη του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η ελληνική κοινωνία είναι πια ώριμη για να ανοίξει το θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

“Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg, προαναγγέλοντας ότι θα ανοίξει τη συζήτηση για αυτό το θέμα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε άλλωστε ότι “η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη”.

Δήλωσε μάλιστα ότι μετακίνησε τη Νέα Δημοκρατία προς το πολιτικό κέντρο, κάνοντας ένα σαφές άνοιγμα προς το κεντρώο ακροατήριο, καθώς και στο φιλελεύθερο κομμάτι της παραδοσιακής κεντροδεξιάς.

Κατά πόσον βέβαια η ίδια η ΝΔ είναι ώριμη για να συζητήσει γάμο ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα ερώτημα. Από τη μία το κυβερνών κόμμα δεν θέλει να χάσει συντηρητικούς ψηφοφόρους με ομοφοβικά αντανακλαστικά και από την άλλη θέλει και τις ψήφους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αν ρωτήσει κανείς βέβαια τον Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παρασυρθεί από τις… σειρήνες του δικαιωματισμού. Ο πρώην πρωθυπουργός κατά την εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο πραγματοποίησε μία σκληρή ιδεολογικά ομιλία, που παρέπεμπε σε τραμπική δεξιά

Ο κ. Σαμαράς είχε ειδικότερα καταγγείλει τη woke culture και είχε προειδοποιήσει πως “όσα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας υιοθετούν τέτοια «ατζέντα», κινδυνεύουν να συρρικνωθούν ή και να εξαφανιστούν”.

Αυτές οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά, παρουσία του κ. Μητσοτάκη που επίσης ήταν ομιλητής στην ίδια εκδήλωση, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και ανησυχία όχι μόνο στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και από προοδευτικούς πολίτες όλων των αποχρώσεων. Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε πάντως την ίδια γραμμή και στην προεκλογική πανπελοποννησιακή εκδήλωση της ΝΔ στην Καλαμάτα. Εκδήλωση στην οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής κατόπιν αιτήματος του Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ όταν είχε ερωτηθεί για τις δηλώσεις Σαμαρά στο Ζάππειο κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, είχε πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, επικαλούμενος την παρουσία του Ακη Σκέρτσου δίπλα του, με το επιχείρημα ότι ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ακροδεξιό.

Ο ίδιος ο κ. Σκέρτσος σχετικά είχε δηλώσει: “Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται όπως επιθυμεί. Δεν κρίνω και σχολιάζω τις δηλώσεις του. Σας παραπέμπω στην πρόσφατη έκθεση που μετρά την ελευθερία και τα δικαιώματα στην ΕΕ. Η Ελλάδα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ έχει ανέβει στη 13η θέση πανευρωπαϊκά”

Πηγή : News 24/7