Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας χοροστάτησε στον Εσπερινό της πανηγύρεως του ΙΝ Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου

9:55 π.μ. - Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018
09:10 π.μ. - Τετ, 31/55/2018
Image: Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας χοροστάτησε στον Εσπερινό της πανηγύρεως του ΙΝ Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, μαζί με την εορτή της Αγίας Σκέπης και της εθνικής εορτής του έπους του 1940

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, μαζί με την εορτή της Αγίας Σκέπης και της εθνικής εορτής του έπους του 1940, η μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως του Ρεθύμνου, όπου φυλάσσονται οι Τίμιες Κάρες τους.

 
Το απόγευμα τελέσθηκε ο μεθέορτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, και ακολούθησε η λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στις κεντρικές οδούς Κουντουριώτη, Β. Καλλέργη και Κ. Γερακάρη, κατά την οποία έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος , ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Επίσης, συμμετείχαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, ο Κωδικογράφος Νήφων Βασιλάκης, Πρωτοσύγκελλοι Ιερών Μητροπόλεων, Ηγούμενοι Ιερών Μονών και πολλοί Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως  Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης, ο Βουλευτής Ν. Ρεθύμνου κ. Ι. Κεφαλογιάννης, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
Στη λιτάνευση έλαβαν μέρος τιμητικό στρατιωτικό άγημα, οι Σαμαρείτες και οι Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι Πρόσκοποι, και Παραδοσιακοί Σύλλογοι και Σχολές Κρητικών Χορών.
 
Στο τέλος, ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ευχαρίστησε εγκάρδια τους Σεβ. Αρχιερείς για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην ιερά λιτανεία,  που λάμπρυναν τις εκδηλώσεις της πανηγύρεως του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου.