Ο Ν. Τζουμάκας για τις αυτοσχέδιες πίστες motocross, την σχέση του Δήμου Ιεράπετρας και την προανάκριση που συνεχίζεται

11:46 π.μ. - Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Τρί, 30/46/2024
Image: Ο Ν. Τζουμάκας για τις αυτοσχέδιες πίστες motocross, την σχέση του Δήμου Ιεράπετρας και την προανάκριση που συνεχίζεται

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φιλοξενήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 και στην πρωινή εκπομπή "Καλημέρα Λασίθι"

Αρχικά ο πρόεδρος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 17χρονου Μάριου, η Ιεράπετρα έζησε πρωτόγνωρες στιγμές με τους χιλιάδες συντοπίτες μας να αποχαιρετούν το άτυχο παιδί.

Αναφορικά με τις αυτοσχέδιες και μη δανειοδοτούμενες πίστες motocross είπε ότι οι άδειες και ο έλεγχος είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου. Ο χώρος που έγινε το τραγικό συμβάν είναι ιδιωτικός ωστόσο διεξάγονται έρευνες από την αστυνομία και η προανάκριση συνεχίζεται.

Σχετικά με την ιδιωτική δομή ΑΜΕΑ «Μετάβασις» που θα κλείσει οριστικά, ο κ. Τζουμάκας ανέφερε πως ο Δήμος δεν εμπλέκεται. Η απόφαση αυτή προήλθε από τον κ. Ανδρουλάκη. Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες για τα περιστατικά τραυματισμού που συνέβησαν εντός της δομής και είναι υπό εξέταση. Τέλος, σχετικά με το τι θα γίνει με τους φιλοξενούμενους, είπε πως εξετάζεται το ζήτημα με την Περιφέρεια και με άλλους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση.