Ο Νίκος Κυφωνίδης υποψήφιος στις εκλογές του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας

9:03 π.μ. - Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021
09:11 π.μ. - Τετ, 24/03/2021
Image: Ο Νίκος Κυφωνίδης υποψήφιος στις εκλογές του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 24.11.2021

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι σε πολλές πόλεις της χώρας μας συσπειρώνονται και κινητοποιούνται απαιτώντας:

· Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.

· Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

· Να σταματήσουν εδώ και τώρα τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

· Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

· Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

· Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.

· Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος - Καμία διακοπή ρεύματος.

· Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (κατ' αρχάς τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

· Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες.

· Κάτω οι φόροι! Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Στην Ιεράπετρα είμαστε απόντες απ’ όλες αυτές τις δίκαιες διεκδικήσεις. Με δικαιολογία την πανδημία έχουμε βρεθεί στην πλήρη ακινησία. Η όποια διαμαρτυρία ή απαίτηση γίνεται μέσω διαβημάτων, υπομνημάτων και επιστολών. Όλα αυτά ουσιαστικά είναι βούτυρο στο ψωμί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης.

Το αύριο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους μας. Η φτώχια απλώνει σαν τη χολέρα. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Η μεγαλύτερη ατομική μας ευθύνη είναι η οργάνωση του αγώνα μας.

Να σταματήσουμε επιτέλους με την απραξία μας να βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα τα οποία ευθύνονται για τη σταδιακή φτωχοποίησή μας.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ

Υποψήφιος στις Εκλογές την 24η Νοεμβρίου 2021 για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγεματοβιοτεχνών Ιεράπετρας