Ο Νίκος Μουδατσάκης γενικός συντονιστής για τον covid-19 στον Νομό Λασιθίου

8:57 π.μ. - Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Τρί, 07/57/2020
Image: Ο Νίκος Μουδατσάκης γενικός συντονιστής για τον covid-19 στον Νομό Λασιθίου

Την πρακτική που ακολουθήθηκε στο Ηράκλειο για την διαχείριση του κορωνοϊού στα Νοσοκομεία, εφαρμόζει η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και στο Λασίθι

Όπως δηλαδή για τα νοσοκομεία του Ηρακλείου ορίστηκε συντονιστής για τον covid 19 ο Γρηγόρης Πασπάτης, έτσι και για τα νοσοκομεία του Λασιθίου, με απόφαση της 7ης ΥΠΕ ορίστηκε συντονιστής covid 19 ο Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Αγίου Νικολάου Νίκος Μουδατσάκης.

Η Διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επιβεβαίωσε χθες την απόφασή της αυτή, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για την λειτουργία των τριών μονάδων υγείας του νομού.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια θέση ευθύνης, διοικητικού χαρακτήρα με κυρίαρχο στόχο να συντονιστούν όλα τα νοσοκομεία του νομού με το κεντρικό του Αγίου Νικολάου και με το νοσοκομείο αναφοράς που είναι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου έχουν προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αντιμετωπίσουν τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν από την πανδημία, με πρώτιστο έργο τη νοσηλεία κρουσμάτων.

Να σημειωθεί πως σε όλα τα νοσοκομεία έχουν δημιουργηθεί κλινικές κορονοϊού (covid 19) και υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες που έχει κάθε νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ως κεντρική μονάδα, εκτός τη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας έχει αναπτύξει και την «ΜΕΘ 2» που λειτουργεί με δύο κρεβάτια που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για βαριά περιστατικά covid 19. «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με όλα τα νοσοκομεία του νομού καθώς επίσης και με το κεντρικό νοσοκομείο στο ΠΑΓΝΗ και με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για το συντονισμό και την διαχείριση. Υπάρχει επάρκεια υλικού, δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά αλλά είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε αλλά να παραμείνουμε σπίτια μας. Αν τηρούμε τις οδηγίες και προσέχουμε όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο κ. Μουδατσάκης, αναφορικά με το νέο του ρόλο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μανόλη Ανδρεαδάκη η όλη διαχείριση θα εξελιχθεί με θετικό πρόσημο.

anatolh.com