Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

9:17 π.μ. - Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
09:03 π.μ. - Δευ, 08/17/2021
Image: Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

"Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που καθημερινά προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά τους καθήκοντα"

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που καθημερινά προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά τους καθήκοντα.

Ιδιαίτερα φέτος, η επέτειος ανήκει στις γυναίκες που είναι στην πρώτη γραμμή κατά του Covid-19, είτε μέσα από τις δομές υγείας είτε από τις υπηρεσίες που προσφέρουν τόσο στην κοινωνία όσο και στις οικογένειές τους.

Το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο στις ευάλωτες ομάδες των γυναικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά φαινόμενα ανεργίας, βίας, σεξισμού και εργασιακής ανισότητας.

Σήμερα που είναι σε εξέλιξη η σύνταξη των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης πρέπει να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να επιτύχουμε ένα ολοκληρωμένο και δίκαιο αποτέλεσμα.

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα την ισότιμη συμμετοχή και παρουσία των γυναικών σε όλες τις μορφές δημόσιας ζωής και την αναβάθμιση της θέσης αλλά και του ρόλου τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.»