Ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ Γ. Μαρινάκης στον Ηχώ 99,8 για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο

9:03 π.μ. - Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020
09:06 π.μ. - Δευ, 15/03/2020
Image: Ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ Γ. Μαρινάκης στον Ηχώ 99,8 για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο

Στόχος είναι να δαμάσουμε τον δάκο πριν εισχωρήσει στον καρπό

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της φετινής τουριστικής σαιζόν μιλά στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης. Τα ξενοδοχεία ανοίγουν όμως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Το θέμα είναι εάν οι υποψήφιοι επισκέπτες εμπιστευτούν τα ταξίδια. Ελπίζουμε η επιστήμη να απαντήσει σύντομα στο θέμα του κορωνοϊού και την ίδια ώρα ως πολίτες δεν πρέπει να πάψουμε να προσέχουμε.

Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του συνδέσμου είπε για τη δακοκτονία ότι φέτος μπορούσαμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα ωστόσο δεν είναι και τώρα αργά. Η δακοκτονία έχει να κάνει και με την ατομική ευθύνη όλων όσοι συμμετέχουν. Από εκείνον που ψεκάζει μέχρι τον επόπτη αλλά και το πως κάθε παραγωγός φροντίζει το χωράφι του. Το κράτος έδωσε επιπλέον πόρους ενώ υπάρχει μέριμνα και από την Περιφέρεια. Στόχος είναι να δαμάσουμε τον δάκο πριν εισχωρήσει στον καρπό. Φέτος δεν φαίνεται να έχουμε ανθοφορία οπότε θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποδώσουν τα ελαιόδεντρα, είπε ο κ. Μαρινάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων παραγωγών που έχουν πληγεί είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν αρκετά θέματα όπως για παράδειγμα τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή καθώς ενώ προβλέπεται αποζημίωση από ζημιά λόγω ψύχους όχι όμως από ζέστη.

Τέλος έκανε ένα σχόλιο για τα μνημειακά ελαιόδεντρα στέλνοντας ένα μήνυμα «ας μην κάνουμε κούτσουρα σε ένα τέταρτο όσα χτίστηκαν επί αιώνες».