Ο Σύλλογος Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας καλεί τους συναδέλφους σε στάση εργασίας στις 24/11

7:15 π.μ. - Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
07:11 π.μ. - Πέμ, 23/15/2017
Image: Ο Σύλλογος Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας καλεί τους συναδέλφους σε στάση εργασίας στις 24/11

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Π. Ε. Λασιθίου την Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017 και ώρα 13:30

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,   
 
Το τελευταίο διάστημα διάφοροι κύκλοι, εξυπηρετώντας συμφέροντα αλλότρια προς την εκπαίδευση, καλλιεργούν το κλίμα για τη συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. (Βρεφονηπιοκόμων) με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων.  Μια ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση των ανωτέρω τμημάτων, θα σηματοδοτήσει ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, καθώς, πιθανότατα, και των εν ενεργεία βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών, για τις ηλικίες από 0 έως 6 ετών (σύμφωνα με υποστηρικτές αυτής της άποψης ενδεχομένως και για τις ηλικίες 0 έως 8 ετών). Μια τέτοια εξέλιξη συνδέεται με τη δυνατότητα επιλογής των γονέων μεταξύ ιδιωτικών και δημοτικών παιδικών σταθμών και Δημόσιου Νηπιαγωγείου. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος  (με πολιορκητικό κριό το Νηπιαγωγείο) για την εκχώρηση της δημόσιας εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, για την είσοδο των κουπονιών (vouchers) στη δημόσια εκπαίδευση, των διδάκτρων - τροφείων, καθώς και των εργασιακών σχέσεων και ωραρίων και στην υποχρεωτική εκπαίδευση (στο πλαίσιο μιας έντεχνα προωθημένης «ενιαίας» λειτουργίας της εκπαίδευσης).  
Η θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελεί μία από τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και εξαγγελίες παραμένει ζητούμενο. Καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί τη φωνή του κλάδου και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.  
 
   Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. (Βρεφονηπιοκόμων) με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων.  
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»  72200 Ιεράπετρα  Τηλέφωνο: 28420.61261 Φαξ: 28420.61189  E-mail: marialiudaki@gmail.com  Πληροφορίες:  Γιάννης Πασπαράκης 6948.575823  
  Ιεράπετρα, 22-11-2017      Αρ. Πρωτοκόλλου: 88 
Προς Τα μέλη του Συλλόγου   Δ.Ο.Ε. Μ.Μ.Ε.   
Διεκδικούμε :  Ενιαία δημόσια, δωρεάν, δεκατετράχρονη εκπαίδευση (δίχρονη υποχρεωτική, προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο και ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν, υποχρεωτικό Δημοτικό Σχολείο για όλα τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12).   Μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών άμεσα.   Μείωση του αριθμού των νηπίων ανά νηπιαγωγό (σε 1 προς 15) και του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.   Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και διορισμό μόνιμου βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού.   Αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.   Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους. 
 
 Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017 στη 1:30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Π. Ε. του Λασιθίου καλεί τους συνάδελφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο την Παρασκευή 24/11/2017 στις 13:30.  Η μετάβαση θα γίνει με ΙΧ (σε κάθε ΙΧ 4-5 άτομα) και τα έξοδα μετακίνησης θα τα καλυφθούν από το Σύλλογο. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην παράσταση διαμαρτυρίας το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου.  Για το Δ.Σ.  
 
Ο Πρόεδρος                                                         Η Γενική Γραμματέας 
 
Γιάννης Πασπαράκης                                           Κυριακή Κουρούπη