Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για την υπογειοποίηση καλωδίων στο Σίσι, εντός της τουριστικής περιόδου

8:10 π.μ. - Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024
08:03 π.μ. - Παρ, 22/10/2024
Image: Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για την υπογειοποίηση καλωδίων στο Σίσι, εντός της τουριστικής περιόδου

Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Στο ζήτημα των έργων υπογειοποίησης καλωδίων στο Σίσι λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν την περιοχή και συζήτησαν με τους καταστηματάρχες ενώ συναντήθηκαν και με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου. Στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

«Μετά από πληροφορίες για επικείμενη έναρξη εργασιών υπογειοποίησης καλωδίων από εργολάβο της ΔΕΔΗΕ σε κεντρικούς δρόμους του οικισμού στο Σίσι, την Τετάρτη 20 Μαρτίου βρέθηκε επί τόπου κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ αποτελούμενο από τον Συντονιστή Μανώλη Καλαϊτζάκη, την αναπληρώτρια συντονίστρια Μαρία Σαπουντζάκη, τα μέλη της Ν.Ε. Γιώργο Μηλιαρά και Μανώλη Αβραμάκη καθώς και τα μέλη του συντονιστικού της Ο.Μ. Αγίου Νικολάου Μηνά Σουσαμλή και Βλάσση Μελεσανάκη. Συνομιλήσαμε με αρκετούς καταστηματάρχες οι οποίοι μας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τα σχεδιαζόμενα έργα ενόψει της τουριστικής περιόδου που αρχίζει άμεσα, καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι πρώτοι επισκέπτες σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής. Μια περιοχή που ήδη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο μετά την υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία στο μεγαλύτερο τμήμα του παραλιακού μετώπου,  χωρίς δυστυχώς να υπάρχει κάποια μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής!

hxonews

Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφόρηση μας, το συγκεκριμένο έργο θα έρθει να προσθέσει επιπλέον προβλήματα όχλησης και κυκλοφοριακής επιβάρυνσης, στην ήδη άσχημη εικόνα του παραλιακού μετώπου. Χωρίς να παραγνωρίζουμε την σκοπιμότητα και τα οφέλη ενός τέτοιου έργου, ενώνουμε την φωνή μας με αυτή των κατοίκων, και καλούμε τους αρμόδιους να αναβάλλουν την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου. Η τεράστια απώλεια εισοδήματος από την ακαρπία των ελαιοδέντρων, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε ρεύμα, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης δεν επιτρέπουν καμία άλλη επιβάρυνση στην οικονομική ζωή της περιοχής.

hxonews

Προς αντιμετώπιση του κινδύνου, ήδη την Πέμπτη 21 Μαρτίου συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου δεν θα προχωρήσουν τέτοιου είδους εργασίες στην ζώνη ευθύνης του, που είναι ο επαρχιακός δρόμος προς Σίσι. Επειδή οι οδοί εντός του οικισμού βρίσκονται στην σφαίρα ευθύνης του Δήμου Αγίου Νικολάου, προγραμματίζουμε άμεσα συνάντηση και με τον Δήμαρχο, προκειμένου να του θέσουμε το πρόβλημα και να απαιτήσουμε να δοθεί άμεσα λύση!»