Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ψυλλάκης με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8

10:50 π.μ. - Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019
10:08 π.μ. - Δευ, 05/50/2019
Image: Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ψυλλάκης με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8

«Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε τουρισμό στην Ιεράπετρα 365 μέρες τον χρόνο»

Σκέψεις και προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Ιεράπετρα αναλύει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Ψυλλάκης με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ιεράπετρα». Όπως τονίζει η Ιεράπετρα έχει τις προδιαγραφές για να αναπτύξει και να προβάλλει το τουριστικό προϊον της και αυτό φαίνεται και από το επενδυτικό ενδιαφέρον τουριστικών επιχειρήσεων. Ο τόπος συνδυάζει ήλιο, θάλασσα, απίστευτες ομορφιές στους ορεινούς όγκους από τη Θρυπτή και το Ψυχρό μέχρι το Σελάκανο και αλλού. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ιατρικός, θαλασσοθεραπεία κ.α. παράλληλα με  την ανάδειξη των  τοπικών προϊόντων, κηπευτικά, ελαιόλαδο, βότανα και άλλα.
 
Επιπλέον, όπως τονίζει, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την καλυτέρευση της εικόνας  της πόλης και την διευκόλυνση των επισκεπτών. Η καθαριότητα είναι βασικό ζήτημα αλλά και η τοποθέτηση πινακίδων, φωτισμός του φρουρίου Καλέ,η ανάδειξη και καλύτερη αξιοποίηση χώρων όπως το Σπίτι του Ναπολέοντα, η ναυμαχία, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Αυτό που πρεσβεύουν ως συνδυασμός είναι, τουρισμός στην Ιεράπετρα 365 μέρες τον χρόνο. Είναι κάτι εφικτό αρκεί να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις. Η διοργάνωση εξάλλου του Διεθνούς Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με καλλιτεχνική διευθύντρια την επικεφαλής του συνδυασμού κα Ελένη Βλάσση είναι σε αυτή την κατεύθυνση με πολλά και σημαντικά αποτελέσματα όπως επίσης και η πρόσφατη διοργάνωση της εκδήλωσης για τον ιατρικό τουρισμό.


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ψυλλάκη: