Ο Χνάρης στον Ηχώ μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο για αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

11:19 π.μ. - Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
11:02 π.μ. - Τετ, 19/19/2020
Image: Ο Χνάρης στον Ηχώ μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο για αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

Κατά 40% μειώθηκε φέτος η ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη

Σχετικά με τα αποτελέσματα και της δεύτερης σύσκεψης της ομάδας εργασίας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων υπέρ των κρητικών ελαιοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Εμμ. Χνάρης

Ανέφερε ότι κατατέθηκαν τα τελικά στοιχεία που αναδεικνύουν τη μείωση της ελαιοπαραγωγής, η οποία είναι σε ποσοστό 40% επί της παραγωγής και περίπου 40.000 τόνους. Καθώς επίσης τα στοιχεία εκείνα για την ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος. Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις αρχές Μαρτίου, ενώ μέλη της πρόκειται να επισκεφτούν το νησί την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ώστε να έχουν συζητήσεις και επαφές με παραγωγούς και φορείς ελαιολάδου. Ο φάκελος θα πρέπει να παραδοθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το τέλος Μαρτίου, ώστε στη συνέχεια να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι σε συνάντηση του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκε η επίσπευση της πίστωσης των επιπλέον 2.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα δακοκτονίας όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο κ. Βορίδης από το Ηράκλειο. Καθώς και η πρόταση της Περιφέρειας για τις δυνατότητες καταβολής αποζημίωσης και από το πρόγραμμα ενισχύσεων de minimis.

Ακούστε εδώ τον κ. Χνάρη: