Ο Χρήστος Σπίρτζης εγκαινίασε τη γέφυρα Χαμεζίου στη Σητεία

2:37 μ.μ. - Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019
02:03 μ.μ. - Τρί, 05/37/2019
Image: Ο Χρήστος Σπίρτζης εγκαινίασε τη γέφυρα Χαμεζίου στη Σητεία

Με μία λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο στην πολύπαθη γέφυρα

Μπορεί για τον Αλέξη Τσίπρα, η επίσημη περιοδεία να συνεχίζεται σήμερα στη Δυτική Κρήτη, ωστόσο, το “ντόμινο” των εγκαινίων για έργα στην Κρήτη συνεχίστηκε σήμερα και στο ανατολικό κομμάτι του νησιού.
 
Παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία της πολύπαθης γέφυρας στο Χαμέζι Σητείας.
 
Αμέσως μετά ο κ. Σπίρτζης συνοδευόμενος και από τοπικούς φορείς επισκέφθηκε το δημαρχείο Σητείας.
 
Ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε προηγούμενη επίσκεψη του στην Κρήτη αναφέρθηκε στην γέφυρα Χαμεζίου, λέγοντας ότι είναι μια ιστορική γέφυρα για τις κατασκευές της Ευρώπης.
 
 «Θα γράψουμε βιβλίο. Το έργο αυτό είναι πραγματικά για το βιβλίο Γκίνες. Μια γέφυρα να έχει κατασκευαστεί εδώ και 15 χρόνια κατά το ήμισυ, να έχει πρόβλημα με δύο ή τρεις εργολαβίες και να ολοκληρώνεται τώρα μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των κρητικών» είχε διευκρινίσει ο Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στο σύγχρονο κρητικό γιοφύρι της... Άρτας.
 
Μετά από 15 χρόνια αναμονής η Γέφυρα Χαμεζίου ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην κυκλοφορία των πολιτών, έχοντας καταγραφεί στην ιστορία ως ένα από τα πιο προβληματικά δημόσια έργα, όπου έχασε τη ζωή του ένας τεχνίτης και ενεπλάκησαν τρεις τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες, μέχρι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο.
 
Είναι μια γέφυρα 850 περίπου μέτρων η οποία συντομεύει τη διαδρομή Ηράκλειο -Σητεία κατά 15 περίπου λεπτά της ώρας, λόγω του ότι, ο παλιός δρόμος ήταν πολύ στενός και είχε πάρα πολλές και επικίνδυνες στροφές.
 
 
neakriti.gr