Οι αγρότες βλέπουν «κούρεμα» 60% και 120 δόσεις - Ξεκινά η ρύθμιση στα δάνεια

8:38 μ.μ. - Σάββατο, 5 Μαΐου 2018
08:05 μ.μ. - Σάβ, 05/38/2018
Image: Οι αγρότες βλέπουν «κούρεμα» 60% και 120 δόσεις - Ξεκινά η ρύθμιση στα δάνεια

Την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναμένεται να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου για τις ευεργετικές ρυθμίσεις, για τους αγρότες

Ο Μάης θα ειναι ενας μήνας «ανάσας» για τους αγρότες στην Κρήτη, μιας και  θα δουν από τη μια το «χρώμα του χρήματος» και από την άλλη την κυβέρνηση να «τρέχει» ενα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών τους!
 
Ετσι λοιπόν την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναμένεται να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου για τις ευεργετικές ρυθμίσεις, για τους αγρότες.
 
Η ρύθµιση αγροτικών χρεών που τίθεται σε εφαρµογή από τις 14 Μαΐου, αφορά σε χρέη προς το δηµόσιο και τις τράπεζες, µε «κούρεµα» έως 60% και αποπληρωµή έως 120 δόσεις.
 
Συγκεκριµένα, συμφωνα με το agronews ενεργοποιείται η δυνατότητα ρύθµισης των οφειλών αγροτών προς εφορία για εισόδηµα, ΦΠΑ κλπ, για ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ και για τα αγροτικά δάνεια προς τράπεζες που έκλεισαν και βρίσκονται υπό εκκαθάριση (πρώην Αγροτική Τράπεζα, Συνεταιριστικές, ΤΤ, FBB, Probank, Proton κλπ).
 
Σύµφωνα µε πληροφορίες από το υπουργείο Οικονοµίας, η ρύθµιση οφειλών δύναται να περιλαµβάνει 100% διαγραφή τόκων υπερηµερίας δανείων. Επιπρόσθετα διαγραφή τόκων και κεφαλαίου δανείων, βάσει των ήδη αποπληρωµένων ποσών, αφού ληφθεί υπόψη ο νόµος για τα πανωτόκια και οι ισχύουσες υποθήκες (κατόπιν ελέγχου).
 
 
ekriti.gr