Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Ιεράπετρας

2:50 μ.μ. - Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023
02:07 μ.μ. - Παρ, 07/50/2023
Image: Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Ιεράπετρας

Μηχανογραφικό Δελτίο 2023

Με την ολοκλήρωση του έτους κατάρτισης 2022-2023, η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτές του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Ιεράπετρας επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλες τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις των καταρτιζόμενων καθώς και τους επιχειρηματίες και φορείς που διέθεσαν χώρους για εργαστηριακές ασκήσεις. Οι βιωματικές εμπειρίες αποτελούν βασικό στοιχείο στην κατάρτιση στα ΔΙΕΚ Φωτογραφικό υλικό από  εκπαιδευτικές επισκέψεις μπορείτε να δείτε στις σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπο του ΔΙΕΚ Ιεράπετρας http://iek-ierap.las.sch.gr/ 

Στα δημόσια ΙΕΚ, προσφέρεται μεγάλη ποικιλία ειδικοτήτων. Η φοίτηση διαρκεί 5 εξάμηνα, εκ των οποίων τα 4 περιλαμβάνουν θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση και το 5ο αφορά στην πρακτική άσκηση στο χώρο εργασίας, διάρκειας 960 ωρών. Η ολοκλήρωση των 5 εξαμήνων κατάρτισης οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, που εξασφαλίζει στους καταρτιζόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, τις οποίες διοργανώνει ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική δοκιμασία. Η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, το οποίο είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιστοιχεί στο 5ο από τα 8 επίπεδα του εθνικού πλαισίου προσόντων.

Οι ειδικότητες του ΔΙΕΚ Ιεράπετρας που θα είναι διαθέσιμες στο παράλληλο μηχανογραφικό 2023 είναι: 

  1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα /Web Designer-Developer / Videogames)
  2. Τεχνικός Βιολογικής / Οργανικής Γεωργίας
  3. Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων
  4. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

Επιπρόσθετες ειδικότητες που θα είναι ανοιχτές για εγγραφές τον Σεπτέμβριο, θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέρα από τις ήδη ενταγμένες στο παράλληλο μηχανογραφικό, έχουν προταθεί οι ειδικότητες: 

  1. Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία
  2. Τεχνικός κηποτεχνικών εφαρμογών και έργων πράσινου
  3. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
  4. Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ
  5. Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας
  6. Προπονητής στίβου

Η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Ιεράπετρας, στοχεύει στην διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων που θα τους επιτρέψουν μια καλύτερη προσαρμογή στον διαρκώς εξελισσόμενο χώρο της αγοράς εργασίας, και ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν τη λειτουργία του.

Το ΔΙΕΚ Ιεράπετρας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο εξυπηρετεί το κοινό κατά τις πρωινές ώρες 9.00 έως 13.00, ενώ θα παραμείνει κλειστό από 1 έως 15 Αυγούστου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2842027512, 2842027513 και στον ιστότοπο http://iek-ierap.las.sch.gr/