Οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο έφεραν καβγά για τα αδέσποτα στην Ιεράπετρα

1:27 μ.μ. - Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018
01:10 μ.μ. - Τετ, 31/27/2018
Image: Οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο έφεραν καβγά για τα αδέσποτα στην Ιεράπετρα

Το κατηγορώ του απερχόμενου προέδρου – Τι απαντούν Πανταζής και Παπαδοπετράκης

Την Τετάρτη 31/10 στις 16:00 στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας θα διεξαχθούν οι εκλογές για το νέο ΔΣ του Φιλοζωικού Συλλόγου Ιεράπετρας. Δικαίωμα εκλογής και ψήφου έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου. Έχετε δικαίωμα εγγραφής ως μέλος κ πληρωμής της συνδρομής μέλους ακόμα κ την ημέρα κ λίγο πριν την ώρα διεξαγωγής των εκλογών. Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γιάννης Πυτικάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στη διαδικασία. Επεσήμανε πως το έργο του Φιλοζωικού  πρέπει να συνεχιστεί και να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως  αυτά που έχουν να κάνουν    με τα ζώα συντροφιάς  που είναι αδέσποτα ή με την κακοποίηση δεσποζόμενων ζώων. Είπε ακόμη ότι είχε χαραχτεί ένας καλός δρόμος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του πρώην αντιδημάρχου κ. Αργύρη Πανταζή που ήταν και πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης για τα αδέσποτα. Είχαν γίνει σημαντικές δράσεις σε συνεργασία και με τον φιλοζωικό και με εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα στειρώσεων. Επίσης είχαν γίνει προσπάθειες και για την διασφάλιση τροφών. Τώρα τι θα γίνει , είναι το ερώτημα καθώς ο  δρόμος προς τις δημοτικές εκλογές, έφερε αλλαγές.  Ο κ. Πανταζής δεν είναι πλέον στη θέση αυτή και περιμένουμε να δούμε πως θα ενεργήσει ο κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης που αναλαμβάνει , τόνισε ο κ. Πυτικάκης αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνεργασία , παλαιότερα,  με τον κ. Παπαδοπετράκη δεν ήταν η καλύτερη δυνατή . Πρόσθεσε ότι σημαντική συνεισφορά στην όλη προσπάθεια ήταν η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας και του προϊσταμένου κ. Γιάννη Γαϊτανάκη.   Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Πυτικάκης ανέφερε ότι δεν είναι μόνο η κακή συμπεριφορά απέναντι σε ζώο και  η έλλειψη φροντίδας. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που έχουν σκυλιά ράτσας, κυνηγόσκυλα και άλλα.  Το ερώτημα είναι εάν ο σκύλος είναι δηλωμένος, εάν  πχ είναι από υιοθεσία, από κυνοτροφείο, από δωρεά, γιατί διαφορετικά θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να κατηγορηθεί για παράνομη κατοχή ζώου ακόμη και  για λαθρεμπόριο. Χρειάζεται ο ιδιοκτήτης να έχει χαρτί κατοχής ζώου. Το τσιπάκι δίνει απλά πληροφορίες για το ζώο πχ τους εμβολιασμούς του, ανέφερε.  Σχολίασε ακόμη τα όσα συμβαίνουν τελευταία με τις περιπτώσεις που κάποιοι πετούν φόλες, δηλητηριασμένα δολώματα ,σε ορισμένες περιοχές με συνέπεια το  θάνατο  ζώων.  Τέλος τόνισε ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών είναι ευαισθητοποιημένοι, αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα. 
 
Ακούστε εδώ τον κ. Πυτικάκη:

 
 
Ο κ. Παπαδοπετράκης στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της επιτροπής  μιλώντας στον Ηχώ 99,8  με αφορμή τις δηλώσεις  του απερχόμενου προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου ανέφερε ότι οι προσπάθειες για να επιλυθεί το θέμα με τα αδέσποτα ξεκίνησαν  ήδη επί των ημερών του, όταν είχε και πάλι την αρμοδιότητα,  προτού αναλάβει ο κ. Πανταζής . Τώρα που αναλαμβάνει και πάλι τις αρμοδιότητες αυτού του σοβαρού θέματος η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Επεσήμανε  ότι, όσα έγιναν την περίοδο που ο κ. Πανταζής ήταν πρόεδρος και συνεργάστηκε με τον Φιλοζωικό και τον κ. Πυτικάκη , δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο των δυο αλλά προέκυψαν  μέσα από τη  συνεργασία της αρμόδιας υπηρεσίας, τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Ο κ. Παπαδοπετράκης πρόσθεσε πως  ήδη επί των ημερών του   ως πρόεδρος της επιτροπής είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το πώς θα γίνει η διαδικασία λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου – κυνοκομείου για να  γίνονται οι στειρώσεις, εμβολιασμοί κλπ. . Επίσης υπό τον κ. Μ. Σπυριδάκη είχε ξεκινήσει και συνεχίστηκε η προσπάθεια  ελέγχου με σκάνερ  για το εάν τα ζώα έφεραν τσιπάκια ή όχι,  όμως ήταν κάτι που τελικά δεν προχώρησε γιατί εκτός των άλλων δεν λειτουργούσε η βάση δεδομένων του υπουργείου , δεν υπήρχε και η δυνατότητα πρόσβασης και μάλιστα στάλθηκε σχετικό έγγραφο προς το υπουργείο γενικότερα για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της προσπάθειας των δήμων για την  αντιμετώπισης του προβλήματος  της αδεσποτίας. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον κ. Πυτικάκη δεν ήταν καλή καθώς ΄΄ το εγώ΄΄ ήταν αυτό που από πλευράς του κ. Πυτικάκη υπερτερούσε .  Μέλη  άρχισαν να αποχωρούν  και στο τέλος επί προεδρίας του κ. Πανταζή οι συνεδριάσεις γίνονταν μεταξύ των δυο και της δημοτικής υπαλλήλου, σημείωσε. Επανέλαβε κλείνοντας ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος  θα συνεχιστεί.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπαδοπετράκη:

 
 
Από την πλευρά του ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπήρχε με τις υπηρεσίες του δήμου και τις εθελοντικές ομάδες . Τη συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο για το θέμα των τσιπ ώστε να γίνει  η  καταχώρηση στοιχείων και να υπάρχει δυνατότητα  πρόσβασης  στη βάση δεδομένων του υπουργείου. Στειρώσεις μπορεί  να  έγιναν και παλαιότερα όμως δεν καταχωρήθηκαν  και δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία που προβλέπεται. Τα δε σκάνερ ήταν απλήρωτα και κάναμε τις ενέργειες για την αποπληρωμή. Ειχα πει κατά την παραίτησή μου ότι υπήρχαν οικονομικές εκκρεμότητες και αυτή η περίπτωση είναι μια από τις εκκρεμότητες.  Ως προς τις συνεδριάσεις γίνονταν με την συμμετοχή τουλάχιστον των τριών εκ των πέντε μελών από τα οποία απαρτίζεται, τόνισε ο κ. Πανταζής ανάμεσα σε άλλα. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή: