Οι εκπτώσεις στην Κρήτη… συνεχίζονται

7:28 π.μ. - Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020
07:03 π.μ. - Τρί, 03/28/2020
Image: Οι εκπτώσεις στην Κρήτη… συνεχίζονται

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Γλυκόπικρη γεύση στους εμπόρους του Ηρακλείου και τα ταμεία... τους αφήνουν οι χειμερινές εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα πετσοκομμένα εισοδήματα στάθηκαν η αιτία για τη χαμηλή κίνηση στην αγορά. Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ανακοίνωσε “παράταση” εκπτώσεων στο Ηράκλειο, μιας και αμέσως μετά το πέρας των χειμερινών θα ισχύσει δεκαπενθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ενδιάμεσες εκπτώσεις όμως θα ισχύσουν και στο Ρέθυμνο, όπως και στα Χανιά.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ηράκλειο θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, από την Κυριακή 1 έως την Κυριακή 15 Μαρτίου. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 8 Μαρτίου. Ειδικότερα, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά, «επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαρτίου». Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αναφέρει: «Μετά τις αλλαγές που έφερε ο Νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων έχει πλέον τροποποιηθεί. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερική Ενότητα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων. Σύμφωνα με την απόφαση 5800/19-11-2019, για το 2020 οι ενδιάμεσες για το Ηράκλειο είναι από 1 έως 15 Μαρτίου. Επίσης επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020».

Οι έμποροι καλούν τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις μεγάλες μειώσεις τιμών, ενώ οι οργανώσεις των καταναλωτών προτρέπουν όλους να προχωρούν σε αγορές εφόσον πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής.

neakriti.gr