Οι εταιρείες που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΒΟΑΚ

11:32 π.μ. - Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
11:03 π.μ. - Τετ, 27/32/2019
Image: Οι εταιρείες που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΒΟΑΚ

Το σύνολο των εταιρειών – κοινοπραξιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τους δύο διαγωνισμούς του υπουργείου Υποδομών που αφορούν στην κατασκευή του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) πέρασε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας

Δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα του ΒΟΑΚ, Χανιά – Ηράκλειο, που θα ανατεθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης, ύψους 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το ekriti.gr, δύναται να καταθέσουν οι: ΓΕΚ Τέρνα, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, κοινοπραξία Vinci Highways – Vinci Concessions, κοινοπραξία Acciona Concessiones – Μυτιληναίος και η J&P Άβαξ.
 
Για το τμήμα Ηράκλειο – Νεάπολη που θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, δεσμευτικές προσφορές μπορούν να καταθέσουν οι: ΓΕΚ Τέρνα, κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αριάδνη στην οποία συμμετέχει η J&P Άβαξ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Shikun Binui Ltd (ισραηλινός όμιλος) και η κοινοπραξία Acciona Concessiones – Μυτιληναίος – Intertoll.
 
Για τον ΒΟΑΚ με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών θα γίνει και ένα τρίτος διαγωνισμός για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος που θα εκτελεστεί ως δημόσιο έργο (προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ).