Οι Κρητικοί ξεπέρασαν και πάλι τα... όρια με χιλιάδες παραβάσεις

8:27 μ.μ. - Τρίτη, 29 Μαΐου 2018
08:05 μ.μ. - Τρί, 29/27/2018
Image: Οι Κρητικοί ξεπέρασαν και πάλι τα... όρια με χιλιάδες παραβάσεις

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πέρασε και ήρθε η ώρα για την Τροχαία να κάνει τον απολογισμό της για τις παραβάσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες οι οποίες… δεν είναι λίγες

Συγκεκριμένα, 142 συνεργεία ελέγχων συγκροτήθηκαν για το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα προκειμένου να γίνουν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Ελέγχθηκαν 3.132 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.173 παραβάσεις.
 
Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, δεν είναι λίγες οι παραβάσεις… είναι χιλιάδες!
 
Ως γνωστόν, όχι μόνο οι Κρητικοί, αλλά όλοι οι Έλληνες τέτοιες μέρες παίρνουν την άδεια τους ή το ρεπό τους από τη δουλειά και κάνουν εξορμήσεις. Μπορεί ο καιρός στο νησί να μην ευνόησε τις εκδρομές, όμως οι Κρητικοί φαίνεται πως βγήκαν από το σπίτι τους αν αναλογιστεί κανείς τους χιλιάδες ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.
 
Για άλλη μία φορά, στις τρεις πρώτες θέσεις φιγουράρουν η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση προστατευτικού κράνους και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
 
Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις του τριημέρου είναι οι εξής:
 
Υπερβολική ταχύτητα
 
272
 
Μη χρήση προστατευτικού κράνους
 
111
 
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας
 
82
 
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
 
33
 
Χρήση κινητού τηλεφώνου
 
70
 
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
 
21
 
Αντικανονικό προσπέρασμα
 
36
 
Αντικανονικοί ελιγμοί
 
59
 
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
 
19
 
Λοιπές παραβάσεις
 
470
 
Σύνολο παραβάσεων
 
1.173
 
Φυσικά, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως η σωστή οδική συμπεριφορά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και δυστυχημάτων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα στην άσφαλτο της Κρήτης.
 
Η εβδομάδα 21 έως 27 Μαΐου
 
Πάντως, και την προηγούμενη βδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραβάσεις της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας, κατά την οδήγηση.
 
Στο πλαίσιο αυτό, από 758 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 9.381 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.826 παραβάσεις και συγκεκριμένα (748) για χρήση κινητού τηλεφώνου και (1.078) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
 
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (168), του Ηρακλείου Κρήτης (85), των Σερρών (49), της Κορινθίας (34), της Θεσσαλονίκης (33) και της Ηλείας (33).
 
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
 
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
 
 
neakriti.gr