Οι πρώτες δηλώσεις και οι προτεραιότητες του Μητροπολίτη Ι.Σ. κ.κ. Κύριλλου στον ΗΧΩ (συνέντευξη )

11:49 π.μ. - Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016
11:11 π.μ. - Τρί, 22/49/2016
Image: Οι πρώτες δηλώσεις και οι προτεραιότητες του Μητροπολίτη Ι.Σ. κ.κ. Κύριλλου στον ΗΧΩ (συνέντευξη )

Τι δήλωσε για επένδυση Τοπλού – οικοτροφείο - συσσίτιο για απόρους- δομές της Μητρόπολης. Να μην χάνουμε την ελπίδα μας το μήνυμά του

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον ΗΧΩ και τη δημοσιογράφο κ. Μαρία Τσαγκαράκη ο  Σεβασμιώτατος   Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος Διαμαντάκης. Πρωταρχικός του στόχος όπως δήλωσε ο ίδιος είναι η καλή επαφή με τον κόσμο γιατί  η κοινωνία δοκιμάζεται κι η Εκκλησία δεν θα πρέπει  να είναι απούσα. 
Οι ημέρες των εορτών που πλησιάζουν δεν μπορούν να τους αφήσουν αδιάφορους απέναντι σε ανθρώπους που δοκιμάζονται για αυτό όπως γίνεται και στη Σητεία θα λειτουργήσουν και στην Ιεράπετρα συσσίτιο. Η καταγραφή των ανθρώπων που έχουν ανάγκη θα γίνει σε συνεργασία με τις ενορίες,  πάντα με διακριτικότητα. Σημείωσε ότι  τέτοιες  δομές καλό θα είναι να μην υπάρχουν όμως από τη στιγμή που συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη δεν θα αδιαφορήσουν. Μίλησε και  για το φιλότιμο των Ιεραπετριτών που πάντα είναι κοντά σε αυτούς που τους χρειάζονται. 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην επένδυση Τοπλού. Αλλά  και για το ότι θα ήθελε να αξιοποιηθεί το κτίριο του Οικοτροφείου που βρίσκεται δίπλα στη Μητρόπολη.  Εξέφρασε στη συνέχεια  την επιθυμία  του να συνεχιστούν υφιστάμενες δομές και δράσεις  της Ι.Μ. όπως η Μουσική Βυζαντινή Σχολή, η αγιογραφία κλπ να ενισχυθούν και να επεκταθούν  και σε άλλες περιοχές ευθύνης της Μητρόπολης. 
Τέλος  απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μίλησε για το προσφυγικό λέγοντας ότι αν είμαστε πιστοί και ακολουθούμε την παράδοσή μας δεν θα πρέπει να φοβόμαστε. Να μην χάνουμε την Ελπίδα μας , έχει ο Θεός, η χώρα μας έχει περάσει δύσκολα και τα καταφέραμε , τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Σεβασμιώτατος