Οι πρώτοι στόχοι του νέου προέδρου του Ν.Π. Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας

10:25 π.μ. - Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023
10:06 π.μ. - Τετ, 14/25/2023
Image: Οι πρώτοι στόχοι του νέου προέδρου του Ν.Π. Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας

Ο Πέτρος Μαστοράκης στον Ηχώ 99,8

Νέος πρόεδρος του ΝΠ Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας ορίστηκε ο κ. Πέτρος Μαστοράκης, πρώην αντιδήμαρχος ύδρευσης άρδευσης αποχέτευσης. (Θυμίζουμε ότι προ ημερών είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή ο κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης).

Στόχος, είπε ο κ. Μαστοράκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8, είναι να οργανωθεί το πλαίσιο δράσης και να συνεχίσουμε το έργο για το περιβάλλον. Θα επιδιωχθεί μια συνάντηση με τις υπηρεσίες για ενημέρωση ώστε να προγραμματιστούν δράσεις και ενέργειες.

Οι Γαλάζιες Σημαίες και η νήσος Χρυσή είναι στις προτεραιότητες γιατί για παράδειγμα πήραμε γαλάζιες σημαίες αλλά θα πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες και αντίστοιχα να τους παρέχονται υπηρεσίες.

Για τη Χρυσή σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια επιτόπια επίσκεψη, να μιλήσουμε με την Επιτροπή παρακολούθησης του σχεδίου δράσης, με φορείς και αναλόγως θα πράξουμε.

Ιδιαίτερη ενότητα στο Ν.Π. είναι και το αστικό περιβάλλον. Από εκεί και πέρα η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα γύρω από το περιβάλλον είναι επίσης στις προτεραιότητες.

Επίσης θέματα όπως η ορθολογική χρήση νερού, η διαχείριση σκευασμάτων που προκύπτουν από τις αγροτικές εργασίες ή η προστασία του δάσους Σελακάνου και δράσεις πχ για να διατηρηθεί καθαρό είναι στον σχεδιασμό. Αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Ήδη έχω ξεκινήσει επαφές με συλλόγους και προέδρους τοπικών κοινοτήτων για τα θέματα που τους απασχολούν.

Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου θα επιδιωχθεί το καλύτερο δυνατό, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαστοράκης.