Οι συνεχείς διακοπές νερού προκαλούν αγανάκτηση και αντιπαραθέσεις

10:37 π.μ. - Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023
10:06 π.μ. - Παρ, 16/37/2023
Image: Οι συνεχείς διακοπές νερού προκαλούν  αγανάκτηση και αντιπαραθέσεις

Ο αντιδήμαρχος Κ. Αστροπεκάκης και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Α. Πανταζής στον Ηχώ 99,8

Ένα νέο σπάσιμο στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην πόλη της Ιεράπετρας αφήνει και σήμερα για μια ακόμη μέρα τους καταναλωτές χωρίς νερό. Με τους πολίτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση από την πολυήμερη διακοπή υδροδότησης αφού και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν βλάβες στο δίκτυο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Αστροπεκάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι εχθές έγινε προσπάθεια ώστε αργά το απόγευμα να υπάρχει αποκατάσταση των βλαβών και το νερό δόθηκε προς χρήση. Ωστόσο χθες το βράδυ από το σύστημα τηλεμετρίας διαπιστώθηκε μεγάλη διαρροή νερού και όπως προέκυψε υπήρχε νέο σπάσιμο στον κεντρικό αγωγό στην περιοχή Λιβάδια. Σήμερα το πρωί τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα επανέλθει το νερό, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι δεξαμενές νερού στον Περιστερά είναι γεμάτες οπότε μετά την αποκατάσταση της βλάβης το νερό θα δοθεί άμεσα. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους της υπηρεσίες για την προσπάθεια που κάνουν και αντιλαμβανόμαστε την ταλαιπωρία των πολιτών. Το μεγάλο έργο της ύδρευσης στην Ιεράπετρα είναι σε εξέλιξη. Η τρίτη φάση του έργου προβλέπει αλλαγές δικτύων από τον Περιστερά προς την πόλη. Ωστόσο όπου χρειαστεί ο δήμος και η υπηρεσία προχωρούν σε αντικατάσταση του δικτύου. Πρόβλημα επάρκειας νερού δεν υπάρχει. Πέρα από το μεγάλο έργο στην ύδρευση έχουν γίνει δεκάδες δεξαμενές κλειστού τύπου, είπε μεταξύ άλλων.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής λέγοντας ότι θα έπρεπε ο αντιδήμαρχος να βγει να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία του. Ως προς το έργο της ύδρευσης ο κ. Πανταζής είπε αυτό γίνεται τμηματικά με συνέπεια χάσιμο χρόνου ενώ θα έπρεπε η διεκδίκηση χρηματοδότησης να είναι συνολικά για το έργο.